Пиле в сладко-кисел сос — Фантастико
Loader
100%

Пиле в сладко-кисел сос

Пиле в сладко-кисел сос
15.03.2024

Пиле в сладко-кисел сос

Пригответе си вкъщи най-поръчваното ястие от китайските ресторанти – пиле в сладко-кисел сос! А как да е сочно и плътно, но с по-лека и фина панировка, ще ви покаже шеф Никола.

Пиле в сладко-кисел сос

Необходими продукти:

500г пържола от пил бут
100г царевично нишесте
1 белтък
3 с.л. соев сос

За соса:
20г джинджифил
½ ч.ч. захар
30г кайсии сушени
5 с.л. оризов оцет
2 с.л. доматено пюре
2 с.л. нишесте
1 ч.ч. вода
Сусамово олио
2 с.л. соев сос
Олио за пържене

Начин на приготвяне:

Изчистваме и нарязваме пилешкото, след което го мариноваме. През това време запържваме в сусамово олио джинджифила. Прибавяме останалите съставки за соса без нишестето и оставяме да кипне. Сгъстяваме с нишестето, разтворено в малко вода и пасираме. Прибавяме белтъка към месото и овалваме в нишесте. Оставяме го на решетка да се овлажни и пак го овалваме. Поставяме го за втори път на решетка и когато пак се овлажни го изпържваме до златисто-кафяво в силно загрята мазнина. Смесваме със соса и сервираме.


Още от блога