Представяме рецепта за ястие, пълно с вкусове и аромати - хрупкава питка с коричка от сусамово семе, маринован артишок, кашу паста, лимон и свежи подправки. Можете да използвате готово тесто за пица и така приготвянето ще ви отнеме не повече от 40 минути. Тази питка е един чудесен вариант за бърза и балансирана веган храна.
Необходими продукти:
500 г готово тесто за пица
9-10 парчета артишок от буркан
80 мл зехтин
½ връзка копър
½ връзка магданоз
Сок от 1 лимон
1 ч. л. сол
20 г сусам
За гарниране:
100 г кашу паста
40 мл вода
1 ч. л. сол
Сок от ½ лимон
За сервиране:
Рукола
Ето и как се приготвя
Поставете в купа 40 мл зехтин. Добавете копър, магданоз, сока от лимон и една ч. л. сол. Разбъркайте и прибавете артишок. Разбъркайте и оставете настрана, за да се маринова. Разбъркайте кашу пастата с водата, 1 ч.л. сол и няколко капки лимонов сок. Загрейте фурната до 200 °C. Застелете тава с хартия за печене. Намажете около 20 мл зехтин върху хартията и поръсете със сусам. Поставете тестото в елипсовидна форма с дебелина около 1 см. Завийте леко краищата, за да се оформи борд. Прехвърлете в тавата и притиснете тестото с пръсти. Поръсете със сусам оформения борд. Намажете тестото с 20 мл зехтин. Разпределете артишока. Печете около 15 минути до златистокафява коричка. Гарнирайте с кашу пастата и свежа рукола.