Питка с артишок, билки, пресни подправки и паст от кашу — Фантастико
Loader
100%

Хрупкава питка

Хрупкава питка
15.12.2021

Хрупкава питка

Представяме рецепта за ястие, пълно с вкусове и аромати - хрупкава питка с коричка от сусамово семе,  маринован артишок, кашу паста, лимон и свежи подправки. Можете да използвате готово тесто за пица и така приготвянето ще ви отнеме не повече от 40 минути. Тази питка е един чудесен вариант за бърза и балансирана веган храна. 

Необходими продукти:

500 г готово тесто за пица

9-10 парчета артишок от буркан

80 мл зехтин

½ връзка копър

½ връзка магданоз

Сок от 1 лимон

1 ч. л. сол 

20 г сусам

 

За гарниране:

100 г кашу паста

40 мл вода

1 ч. л. сол

Сок от ½ лимон

 

За сервиране:

Рукола

 

Ето и как се приготвя

Поставете в купа 40 мл зехтин. Добавете копър, магданоз, сока от лимон и една ч. л. сол. Разбъркайте и прибавете артишок. Разбъркайте и оставете настрана, за да се маринова. Разбъркайте кашу пастата с водата, 1 ч.л. сол и няколко капки лимонов сок.  Загрейте фурната до 200 °C. Застелете тава с хартия за печене. Намажете около 20 мл зехтин върху хартията и поръсете със сусам. Поставете тестото в елипсовидна форма с дебелина около 1 см. Завийте леко краищата, за да се оформи борд. Прехвърлете в тавата и притиснете тестото с пръсти. Поръсете със сусам оформения борд. Намажете тестото с 20 мл зехтин. Разпределете артишока. Печете около 15 минути до златистокафява коричка. Гарнирайте с кашу пастата и свежа рукола.


Още от блога