Научете тънкостите за приготвяне на истинска италианска пица в домашни условия – без пещ, с бига и в 2 от най-популярните разновидности: формаджи (4 сирена) и прошуто с рукола. В този епизод шеф Никола разкрива куп полезни техники за месенето на тесто за пица и съвети как и колко време е нужно на тестото да узрее, за да стане пицата най-хубава!
Пица формаджи с бига в домашни условия
Необходими продукти:
За бигата:
500 г брашно 00
1 и 1/4 ч.ч. вода
1 г суха мая
За тестото:
50 мл вода
3/4 ч.л. сол
3/4 ч.л. мед
3 с.л. ледена вода
Топинг:
Крем горгонзола Tartufi Jimmy
Моцарела за пица
Горгонзола
Пармезан
Проволоне
Бурата
Начин на приготвяне:
За тестото - разтваряме маята във вода и смесваме с тестото, колкото да се овлажни, без да го месим. Оставяме така на стайна температура за цялата нощ. Ако искаме да приготвим пицата на следващия ден, прибавяме останалата вода, сол и мед, оформяме на топки и оставяме да втаса втори път, докато си утроят обема. Ако имате време, преместете топките в хладилника и го оставете за 24 часа в хладилника. Накрая ги изваждаме на стайна температура за час и ги разточваме. Намазваме тестото с крем горгонзола и топинги по желание. Печем върху дебел, загрят съд, на възможно най-високата температура до готовност.