Необходими продукти:
250 г фина извара „Димитър Маджаров“
30 г брашно
1 жълтък
щипка сол
1 ч.л пудра захар
100 мл олио (за пържене)
Предложение за сервиране:
200 г високомаслена сметана
Студенопресован сок FRESHKO
Начин на приготвяне:
2 важни стъпки:
1. Изварата тряба да бъде предварително перфектно отцедена от течността (поне час) и да бъде възможно най-фината.
2. Трябва да се внимава с количеството брашно!
Разбъркваме изварата с жълтъка добре, овкусяваме със захар и сол и добавяме брашното. На ръка от тестото оформяме топчета, които овалваме леко в брашното.
Притискаме леко топчетата и ги пържим в предварително нагорещена мазнина (около 3-4 минути от страна).
Подреждаме върху салфетка, за да попие мазнината и сервираме горещи с лъжица сметана и по желание с домашно сладко.