Facebook Pixel
Loader
0%

Smoothie Time!

Smoothie Time!
22.04.2019

Smoothie Time!

Смутито според много хора е модерно. Може и да е така, но популярността му си има причина. Плодовите и/или зеленчукови коктейли не само съдържат много полезни съставки, но са и невероятно вкусни. Успоредно с това предлагат и многобройни комбинации, достойни за най-капризния вкус или нужда от специален режим. Към тях може да се прибавят и най-различни добавки, което ги прави невероятно подходящи за всякакви хранителни режими.

Едно от важните и здравословни предимства на смутитата е в това, че се приготвят без оцветители и консерванти, както и без добавена захар, а като допълнение се използва предимно прясно изцеден плодов сок. Вместо сок или вода може да добавите в любимото си смути кисело или прясно мляко, а също и растителни млека – например кокосово или бадемово.
В някои случаи можете да обогатите вкуса и със сладолед, мед, сироп, шоколад, фъстъчено масло. Най-често смути се приготвя, като почистеният и нарязан наедро плод или зеленчук се смила в блендер със сок или друга течност по избор, до достигане на желаната гъстота и кадифена консистенция. За да се постигне тя, е желателно първо да се изсипе течната съставка, а след това постепенно да се добавят плодовете и другите продукти, които сте избрали. Добре е степента на пасиране също да се засилва постепенно.

В нашия блог ще откриете изключително полезни и вкусни видео-рецепти, представени от Преслава Пейчева. Необходимите продукти са в Рецепти, категория "Смути".

Насладете им се!

 

 

Още от блога