Facebook Pixel
Loader
100%

Спагети Карбонара

Спагети Карбонара
28.02.2025

Спагети Карбонара

Дойде часът на истината: как се прави класическата паста Карбонара! Сметана или крем от яйца и пекорино?! Шеф Никола разкрива тайната и тънкостите в приготвянето й на своя италиански приятел Рафаеле в новия епизод на „Събира ни вкусът“! След серията от български рецепти, насладете се и на автентичния италиански вкус!

Спагети Карбонара

Необходими продукти:
6 жълтъка
3 яйца
Пармезан
200-300 г гуанчале
Черен пипер зърна
Пекорино
1 пакет спагети
Карбонара

Начин на приготвяне:
Приготвяме тенджера с вряща вода. Изпържваме хубаво гуанчалето и го вадим от тигана. Слагаме пастата да се вари. Разбиваме яйцата в купа, към тях прибавяме пекориното и малко вода от пастата. Готвим на водна баня, докато се сгъсти. Минаваме пастата през тигана от гуанчалето, без да се запържва. Оставяме леко да се охлади и смесваме със соса. Сервираме с хрупкавото гуанчале и настъргано пекорино.

 


Още от блога