Страхотен веган мус — Фантастико
Loader
100%

Страхотен веган мус

Страхотен веган мус
11.02.2022

Страхотен веган мус

Време е за нова рецепта - един истински впечатляващ десерт. Ще приготвим веган шоколадови мусчета с плътен, кремообразен, леко шоколадов вкус.

 

Необходими продукти

За муса:

220 г варен черен боб от консерва

60 г неподсладено какао на прах

50 мл кленов сироп

30 мл ирландски ликьор

За веган белтък:

120 мл вода от нахут

40 г кокосова захар

4-5 капки лимонов сок

4 г ксантанова гума

 

За сервиране:

Запечени лешници

Боровинки

 

Ето как се прави

Изплакнете добре боба от консервата и го оставете в сито, за да се отцеди от течността.

Поставете отцедения боб, какаото, кленовия сироп и ликьора в блендер и блендирайте до гладка смес. Пресипете в купа и оставете настрани.

В отделна купа изсипете прецедената вода от нахут. Разбийте с миксер до пяна и добавете лимоновия сок. Разбивайте с миксера течността до твърда пяна и добавете кокосовата захар, лъжица по лъжица. Накрая прибавете ксантановата гума.

С шпатула внимателно прибавете на три пъти разбитата пяна към блендираната смес и разбъркайте. Разпределете готовия мус в чаши и оставете в хладилника поне за два часа, за да стегне.

Включете фурната на 180°C и запечете лешниците (около 10 мин.). Начупете ги и ги оставете настрана.

Когато мусът е достатъчно охладен, поръсете с начупените лешници и боровинки и сервирайте.  


Още от блога