Facebook Pixel
Loader
100%

Суши с риба тон и трюфел майонеза

Суши с риба тон и трюфел майонеза
28.12.2023

Суши с риба тон и трюфел майонеза

Шеф Никола Никола ни е приготвил подобаваща рецепта като за финал на годината, с която бляскаво да посрещнем Новата и впечатлим истински гостите си:
суши с риба тон, сьомга, лаврак и трюфелова майонеза, което перфектно върви с новогодишното шампанско!

Влезте в 2024-та със самочувствието на суши мастър, с аплодисментите на специалните хора, с които ще споделите вечерта и с наздравица за хубавите моменти, изисканите удоволствия и радостта от живота!

 

Суши с риба тон и трюфел майонеза

Необходими продукти:

500г ориз за суши

2 консерви риба тон Rio Mare

1 бурканче трюфел майонеза Tartufi

300г филе от сьомга

2 филета от лаврак

2бр авокадо

1/3чч оризов оцет

6с.л. захар

1ч.л. сол

Препоръка за Новогодишна консумация:

Шампанско Moet & Chandon Imperial

 

Начин на приготвяне:

Винаги започваме с ориза. Използваме ориз с много високо съдържание на нишесте. Първо го измиваме в студена вода между 7 и 10 пъти.  Мием го до бистра вода и изцеждаме в цедка, като оставяме хубаво да се изцеди до 15 мин. Слагаме го да се вари (в съотношение 1:1 ориз към вода) и приготвяме марината от захар, оцет и сол. Готовият ориз се залива с нея и оставя да се охлади, а след като сме го изсипали в купа заедно с маринатата, го разбъркваме внимателно със силиконова шпатула, за да не начупим зърната ориз. Прехвърляме го в тава и през няколко минути продължаваме да разбъркваме, за да не се запари или изсъхне.

За муса се смесват рибата тон с трюфел майонезата, поставят се в пош и се слагат в средата на ролката (за която използва рогозка с нори и фолио). Избягвайте да поставяте прекалено много ориз в ролката – трябва да е тънък слой. При урамаки ролките оризът е отвън. След като го сложим върху норито, го обръщаме наобратно, като поставяме муса от риба тон и няколко парченца авокадо. Издърпваме норито до края на рогозката и го подгъваме заедно с рогозката – когато стигнем до края, леко притискаме ръбчето.

Върху готовата ролка подреждаме рибата и завършваме с авокадото. Реже се и се сервира.


Още от блога