За спешните случаи, в които и вас ви е хванал трафикът и сте окъснели с готвенето е спасителната рецепта за бърза, лесна и питателна вечеря на шеф Никола!
От новия епизод, ще узнаете тайната му за крехки и сочни пържоли, а комбинацията им със сос от топено сирене, брюкселско зеле, гъби и сладък картоф, прави вкусът им още по-фин и неустоим! И за да бъде ритуалът пълен – ястието върви перфектно с бира!
Необходими продукти:
4 свински котлета
1 кутия топено сирене Президент
500г брюкселско зеле
2 едри сладки картофа
200г кралска печурка
300мл сметана
100г чедър слайс
2 зелени чушки
1 глава лук
4 скилидки чесън
2ч.ч.вода
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват, нарязват се на едри парчета и поставени в тава, се заливат с малко зехтин и сол, пекат се на 200° във фурната.
Котлетите се овкусяват със сол и черен пипер, запечатват се/запържват се на тиган и се гарнират. В същия тиган се нарязват лукът и гъбите. След като се запържат и те, прибавяме към тях соса от сметана, вода и топено сирене. Приготвеният сос се добавя заедно с брюкселското зеле при картофите. Запичат се.
Междувременно се нарязва зелена чушка на шайби и се поставя върху пържолите заедно с топено сирене и чедър.
Запечените зеленчуци се изваждат от фурната (на етап, в който зелето е омекнало) и върху тях се нареждат котлетите. Готви се до готовност.
Препоръката на шеф Никола е да комбинираме тази вечеря с бира Ко̀зел премиум лагер