Свински котлети със сос от топено сирене, брюкселско зеле, гъби и сладък картоф — Фантастико
Loader
100%

Свински котлети със сос от топено сирене, брюкселско зеле, гъби и сладък картоф

Свински котлети със сос от топено сирене, брюкселско зеле, гъби и сладък картоф
04.12.2023

Свински котлети със сос от топено сирене, брюкселско зеле, гъби и сладък картоф

За спешните случаи, в които и вас ви е хванал трафикът и сте окъснели с готвенето е спасителната рецепта за бърза, лесна и питателна вечеря на шеф Никола!

От новия епизод, ще узнаете тайната му за крехки и сочни пържоли, а комбинацията им със сос от топено сирене, брюкселско зеле, гъби и сладък картоф, прави вкусът им още по-фин и неустоим!  И за да бъде ритуалът пълен – ястието върви перфектно с бира!

 

Необходими продукти:

4 свински котлета

1 кутия топено сирене Президент

500г брюкселско зеле

2 едри сладки картофа

200г кралска печурка

300мл сметана

100г чедър слайс

2 зелени чушки

1 глава лук

4 скилидки чесън

2ч.ч.вода

 

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват, нарязват се на едри парчета и поставени в тава, се заливат с малко зехтин и сол, пекат се на 200° във фурната.

Котлетите се овкусяват със сол и черен пипер, запечатват се/запържват се на тиган и се гарнират. В същия тиган се нарязват лукът и  гъбите. След като се запържат и те, прибавяме към тях соса от сметана, вода и топено сирене. Приготвеният сос се добавя заедно с брюкселското зеле при картофите. Запичат се. 

Междувременно се нарязва зелена чушка на шайби и се поставя върху пържолите заедно с топено сирене и чедър.

Запечените зеленчуци се изваждат от фурната (на етап, в който зелето е омекнало) и върху тях се нареждат  котлетите. Готви се  до готовност.

Препоръката на шеф Никола е да комбинираме тази вечеря с бира Ко̀зел премиум лагер


Още от блога