Facebook Pixel
Loader
100%

Свински ребра с хаселбак картофи и дип от синьо сирене

Свински ребра с хаселбак картофи и дип от синьо сирене
08.01.2024

Свински ребра с хаселбак картофи и дип от синьо сирене

В студените зимни дни шеф Никола препоръчва да се похапват сочни ребърца с червено вино! Бавно готвени на фурна, с хрупкава коричка, запечени до златисто, в компанията на прекрасни картофи хаселбак с бекон и дип от синьо сирене!

Ако вече си ги представяте и преглъщате жадно – за вас е новата, силно апетитна рецепта на шефа! 

Сгрейте се, хапнете вкусно и наздраве!

 

Свински ребра с хаселбак картофи и дип от синьо сирене

 

Необходими продукти:

1кг свински ребра

1 морков

1 глава лук

1 глава чесън

150г синап

2 ч.л. пушен пипер

2 с.л. мед

3 с.л. горчица

Бахар

Дафинов лист

 

За дипа:

100г заквасена сметана

50г синьо сирене

1 скилидка чесън

50г крема сирене

 

За картофите:

1 кг картофи за печене

200г бекон слайс

 

Начин на приготвяне:

Зеленчуците се слагат в тава за печене. Овкусяваме ребрата със сол и пипер и ги поставяме при тях. Прибавяме бахар, дафинов лист и пушен червен пипер. Сипваме червено вино и малко вода. Поставяме хартия за печене върху ребрата,  отгоре 2 пласта фолио и печем. Когато са готови слагаме глазурата от сварения синап с горчица и мед. Запичаме на 200С до златисто.

За дипа: намачкваме синьото сирене и прибавяме сметаната, крема сиренето и чесъна.

Препоръка за сервиране: Via Vinera Червено вино Каберне совиньон & Сира


Още от блога