В студените зимни дни шеф Никола препоръчва да се похапват сочни ребърца с червено вино! Бавно готвени на фурна, с хрупкава коричка, запечени до златисто, в компанията на прекрасни картофи хаселбак с бекон и дип от синьо сирене!
Ако вече си ги представяте и преглъщате жадно – за вас е новата, силно апетитна рецепта на шефа!
Сгрейте се, хапнете вкусно и наздраве!
Свински ребра с хаселбак картофи и дип от синьо сирене
Необходими продукти:
1кг свински ребра
1 морков
1 глава лук
1 глава чесън
150г синап
2 ч.л. пушен пипер
2 с.л. мед
3 с.л. горчица
Бахар
Дафинов лист
За дипа:
100г заквасена сметана
50г синьо сирене
1 скилидка чесън
50г крема сирене
За картофите:
1 кг картофи за печене
200г бекон слайс
Начин на приготвяне:
Зеленчуците се слагат в тава за печене. Овкусяваме ребрата със сол и пипер и ги поставяме при тях. Прибавяме бахар, дафинов лист и пушен червен пипер. Сипваме червено вино и малко вода. Поставяме хартия за печене върху ребрата, отгоре 2 пласта фолио и печем. Когато са готови слагаме глазурата от сварения синап с горчица и мед. Запичаме на 200С до златисто.
За дипа: намачкваме синьото сирене и прибавяме сметаната, крема сиренето и чесъна.
Препоръка за сервиране: Via Vinera Червено вино Каберне совиньон & Сира