Тази седмица шеф Никола ни е приготвил истинска италианска класика: Талиатели Болонезе. Рецептата му за рагу Болонезе ври и кипи от съставки: панчета, телешка кайма, домати, босилек, чесън, пармезан, прясно мляко, вино.. и още босилек! Отдайте се на страстно готвене, доверете се на вещите му насоки и се наслаждавайте на резултата цял уикенд, защото.. сосовете с месо са още по-вкусни на следващия ден!
Необходими продукти:
500г телешка кайма
100г панчета
800г домати на кубчета консерва
3 с.л. доматено пюре
100г пармезан
2 връзка босилек
Талиатели
1 глава лук
6 скилидки чесън
½ ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. вино
Начин на приготвяне:
Първо запържваме панчетата на слаб огън, докато си пусне мазнината, след това прибавяме лука и чесъна. Слагаме и кора от пармезан. Когато омекнат, прибавяме и каймата и също я запържваме леко. Когато е готова, изваждаме кората от пармезан. Прибавяме виното и изчакваме да изври, след това прибавяме част от босилека и доматите. Когато сосът започне да се сгъстява, прибавяме доматеното пюре, останалия босилек и прясното мляко. Смесваме с пастата и сервираме с пармезан.