Тарт Татен – елегантният, но характерен със своята простота френски класически десерт, е новото предложение на шеф Никола.
Как се сервира (и консумира) също има значение: със сладолед, с разбита или със заквасена сметана - изберете вие! Да ви е сладко!
Тарт Татен
Необходими продукти:
3 ябълки
40г масло
¼ ч.ч. Ванилова захар
Канела
За тестото:
85г масло
140г брашно
3-4 с.л. вода
1 с.л. захар
Ванилия
Щипка сол
Начин на приготвяне:
Започваме с тестото. Настъргваме студено масло в брашното. Смесваме го внимателно, добавяме захарта и ванилията и накрая слагаме студена вода. Важно е маслото да остане студено. Омесваме внимателно и оставяме в хладилник за 10 мин.
Приготвяме карамела в подходящ съд и прибавяме маслото. Разбъркваме добре и подреждаме ябълките. Изваждаме тестото и разточваме на хартия. Слагаме го върху ябълките и подгъваме. Печем но 180 градуса до златисто.