Шеф Никола облича куртката, за да приготви едно от най-изисканите и вкусни ястия: Телешко Уелингтън. Ако ти се е искало да сготвиш нещо изтънчено и специално – довери му се за тази британска кулинарна класика и стани шеф на ниво в собствената си кухня!
Телешко Уелингтън
Необходими продукти:
Телешко бонфиле
1 пакет бутер тесто Wewalka
500 г гъби
100 г спанак
2 с.л. мляко
3 яйца
2 ч брашно
50 г горчица
Начин на приготвяне:
Запечатваме телешкото и го намазваме с горчица. Oставяме го да се охлади. Приготвяме дюксела, като блендираме гъбите и ги готвим на среден огън, докато се изпари всичката вода от тях. За палачинките пасираме всичко заедно и ги готвим на тиган с малко мазнина. Нареждаме палачинките върху стреч фолио, след това разпределяме дюксела. Поставяме телешкото и го обвиваме хубаво. Оставяме го да стегне, след това взимаме бутер тестото, намазваме го с разбитото яйце и увиваме. Печем около 30 минути.