Тиквеник с джинджифилов крамбъл — Фантастико
Loader
100%

Тиквеник с джинджифилов крамбъл

Тиквеник с джинджифилов крамбъл
18.12.2023

Тиквеник с джинджифилов крамбъл

Към изобилието от вкусни, постни ястия за празничната софра на Бъдни вечер, шеф Никола добавя финалния златист и хрупкав щрих! 

С любимата му рецепта за тиквеник с домашен джинджифилов крамбъл, ще имате абсолютния постен кулинарен шедьовър на трапезата си!

Светла, вкусна и уютна Бъдни вечер! 

 

Необходими продукти:

Готови кори

 

За плънката

1 кг тиква

200 г орехи

1 чч захар

1 чл канела

Ванилия

 

За крамбъла

2 и ½ чч брашно

125 г масло

3 сл вода

5 сл кафява захар

½ чл канела

1 чл джинджифил

 

Начин на приготвяне:

Започваме с крамбъла, като смесваме сухите съставки  (канела,  джинджифил, кафява захар, ванилия) с брашното и прибавяме разтопеното какаово масло. Стриваме през пръсти и когато стане на трохи, прибавяме водата и печем (на тава с хартия за печенe FINO) на 200° за 15 мин.

Настъргваме и запържваме тиквата в касерола, като добавяме захар, орехи, ванилия и малко канела. Разстиламе корите, намазваме с олио и слагаме плънката. 

Крамбълът ни е необходим за да поеме влагата от тиквата.

Навиваме и печем на предварително загрята на 180° фурна, за около 30 – 40 мин.

След като го извадим от фурната оставяме да изстине и поръсваме с пудра захар.


Още от блога