Toрта Гараш — Фантастико
Loader
100%

Toрта Гараш

Toрта Гараш
07.06.2024

Toрта Гараш

Австрийско-русенската класика - торта Гараш, е новото кулинарно изкушение, което ни представя шеф Никола! Оригинално създадена в Русе от унгарския сладкар Коста Гараш, тя е смятана за българската версия на емблематичната австрийска торта Сахер. Устоиш ли да не изядеш глазурата, докато я забъркваш, ще се поздравиш и насладиш на изключително сладко постижение!

Toрта Гараш

Необходими продукти:

За блата
10 белтъка
1 ч.ч. захар
400г орехи
Ванилия
Щипка сол


За крема
450г черен шоколад
400г сметана
¼ ч.ч. захар
Ванилия


За глазурата
200г черен шоколад
1 с.л. мед
50г масло
200г шамфъстък

 

 

Начин на приготвяне:

Разбиваме белтъците със захарта, след което с шпатула прибавяме смлените орехи. Разстиламе върху хартия за печене и слагаме във фурната.

Разтопяваме шоколада на водна баня, след това го оставяме леко да се охлади. Разбиваме сметаната добре, след това прибавяме на тънка струя шоколада, като бъркаме непрекъснато.  Шоколадът не трябва да е топъл. Охлаждаме блатовете и в подходяща форма ги редуваме с крема. Оставяме в хладилника да стегне. За глазурата разтопяваме шоколада с маслото, прибавяме меда и разбъркваме добре. Изливаме върху тортата и поръсваме с шамфъстък. Оставяме отново да стегне и сервираме.

 


Още от блога