Facebook Pixel
Loader
100%

Тортили с дърпано пиле и доматена салца

Тортили с дърпано пиле и доматена салца
16.02.2024

Тортили с дърпано пиле и доматена салца

Огнена рецепта с мексикански привкус - бърза, лесна и бюджетна, перфектният вариант както за домашно уикенд парти, така и за по-разчупен семеен обяд или вечеря: тортили с дърпано пиле и доматена салца. Освен традиционните продукти за салцата, миксът от подправки е ключов, а ако и вие като шеф Никола си падате по лютото – не жалете халапеньото! Подпалете настроението и влезте ударно в уикенда! 

Тортили с дърпано пиле и доматена салца

Необходими продукти:

4 тортили
600г пържола от пил бут
1 авокадо
1 зелена салата
2 домата
1 глава червен лук
1 стрък кориандър
100г чедър
2 бр халапеньо
Микс от подправки Kotanyi Quick & Easy за Тортила с пиле и авокадо

Начин на приготвяне:

Изчистваме пържолите и ги овкусяваме с микса, след което ги заливаме в тава с вода или бульон, завиваме ги с фолио и ги печем до готовност (на 200°C за час и половина/90 мин). Настъргваме чедъра и приготвяме салцата. За нея нарязваме всичко на ситно и овкусяваме с лайм и сол. Когато месото е готово, го накъсваме на парчета и го запържваме в тиган. Отгоре поръсваме с чедър и когато се разтопи, притискаме с тортилата. Навиваме и сервираме със салцата.


Още от блога