Специално за феновете на морската храна и вкусно приготвената риба сме подбрали една бърза рецепта с любимата ни ципура.
Необходими продукти:
1 ципура
800г нахут
300г спанак
Микс за сьомга със зеленчуци на фурна Quick&Easy Kotanyi
Пчелен мед Тръвна
1 глава лук
4 моркова
100г сушени домати в олио
4 л мед
1 лимон
Девесил
Бяло вино, Виа Винерва Контур Совиньон блан & Пино Гри
Начин на приготвяне:
Първо изцеждаме нахута и го изсипваме в широка тава. Разбъркваме го с олиото от сушените домати и го слагаме да се пече. През това време овкусяваме и запържваме ципурата до златисто от двете страни. В същата мазнина запържваме лука и моркова, нарязваме сушените домати и прибавяме и тях. Накрая сотираме кейла, овкусяваме с микса за зеленчуци на фурна, мед, лимон и девисил. Разбъркваме с нахута и запичаме всичко заедно с ципурата, докато се изпече добре.
Предложение за сервиране: Виа Винерва Контур Совиньон блан & Пино Гри