Facebook Pixel
Loader
100%

Веган безглутенова паста

Веган безглутенова паста
15.08.2022

Веган безглутенова паста

Ако обичате паста, тази рецепта с много свежи зелени подправки е за вас. Ето как да си приготвите веган безглутеновa паста - пене с коприва, едамаме и кашу сос.

Необходими продукти:

250 г безглутеново пене от царевица

3-4 стръка пресен лук

5 скилидки чесън

150 г прясна коприва  

100 г обелено адамаме

200 г кашу

400 мл вода

Сол

Черен пипер

2 с. л. хранителна мая

3-4 с. л. гроздово олио

 

Ето как се приготвя:

1.      В малка тенджера загрейте  вода и попарете копривата, отцедете я и я нарежете. Оставете настрана.

2.      В голяма тенджера загрейте  един литър вода с щипка сол. Когато водата заври, поставете пенето и го оставете да ври според описанието на опаковката без да поставяте капак върху тенджерата.

3.      Залейте с 300 мл вода кашуто и го оставете да кисне.

4.      Нарежете на ситно пресния лук и скилидките чесън.

5.      В голяма тава загрейте на среден огън гроздовото олио. Прибавете нарязаните зелен лук и чесън. Задушете за около  6-8  минути, докато омекнат. Добавете копривата, адамамето, малко вода от свареното пене. Разбъркайте за 1-2 минути и намалете котлона.

6.      Блендирайте кашуто, водата и 1 с. л. от храниттелната мая до гладък сос. 

7.      Когато пенето е леко алденте, го изсипете при зеленчуците и объркайте. Прибавете кашу соса, като разбърквате, докато се сгъсти. Посолете на вкус, поръсете  с хранителна мая и сервирайте.


Още от блога