Веган безглутенови кукита — Фантастико
Loader
100%

Веган безглутенови кукита

Веган безглутенови кукита
26.07.2022

Веган безглутенови кукита

Това е рецепта за веган безглутенови кукита с фъстъчено масло,  джинджър и сушени боровинки. Те са супер лесни за приготвяне и невероятно вкусни. Комбинацията от джинджър и фъстъчено масло с леко киселите червени боровинки ще ви очарова.

Необходими продукти:  

80 г овесени ядки без глутен

250 г хрупкаво фъстъчено масло

60 г кокосова  захар

1 с. л. настърган пресен джинджифил

80 мл студена вода

40 г сушени червени боровинки

 

Ето как се правят:

Застелете правоъгълната тава от фурната с хартия за печене.

Загрейте фурната до 180 °C.

Смелете овесените ядки в блендер до грубо брашно.

Добавете фъстъченото масло, кокосовата захар, джинджифила и водата в кухненския робот и разбъркайте до получаване на тесто.

Пресипете в купа, прибавете сушените боровинки и разбъркайте.

Омесете тестото на малки топчета.

Поставете ги в подготвената тава и ги  натиснете отгоре с вилица, за да са плоски и да имат ивици.

Печете ги на  180 °C за 12 - 15 минути.

Извадете кукитата от фурната и ги оставете леко да се охладят преди да ги сервирате.


Още от блога