Това е рецепта за веган безглутенови кукита с фъстъчено масло, джинджър и сушени боровинки. Те са супер лесни за приготвяне и невероятно вкусни. Комбинацията от джинджър и фъстъчено масло с леко киселите червени боровинки ще ви очарова.
Необходими продукти:
80 г овесени ядки без глутен
250 г хрупкаво фъстъчено масло
60 г кокосова захар
1 с. л. настърган пресен джинджифил
80 мл студена вода
40 г сушени червени боровинки
Ето как се правят:
Застелете правоъгълната тава от фурната с хартия за печене.
Загрейте фурната до 180 °C.
Смелете овесените ядки в блендер до грубо брашно.
Добавете фъстъченото масло, кокосовата захар, джинджифила и водата в кухненския робот и разбъркайте до получаване на тесто.
Пресипете в купа, прибавете сушените боровинки и разбъркайте.
Омесете тестото на малки топчета.
Поставете ги в подготвената тава и ги натиснете отгоре с вилица, за да са плоски и да имат ивици.
Печете ги на 180 °C за 12 - 15 минути.
Извадете кукитата от фурната и ги оставете леко да се охладят преди да ги сервирате.