Веган бонбони от суров шоколад с ядки и сушени плодове от Вяра Ковачева — Фантастико
Loader
100%

Веган бонбони от суров шоколад с ядки и сушени плодове от Вяра Ковачева

Веган бонбони от суров шоколад с ядки и сушени плодове от Вяра Ковачева
15.01.2021

Веган бонбони от суров шоколад с ядки и сушени плодове от Вяра Ковачева

Това е една идея как да си направите сами шоколадови бонбони, които са уникално вкусни и дори може да подарите на приятелите си за някой специален повод. Каква по-добра идея за подърък от направени от Вас бонбони, които са различни и показват Вашето лично отношение и любов към близките. И наистина се правят много лесно.

 

ПРОДУКТИ

ЗА ШОКОЛАДОВИТЕ БОНБОНИ

90 г. какаово масло
25 г. кокосово масло
80 г. пълномаслено какао на прах
50 г. меласа от грозде /може да използвате кленов сироп/
Щипка сол

ЗА УКРАСАТА

Сушени плодове (аз използвах кайсии, фурми, смокини)
Ядки. (лешници и смлян на дребно шамфъстък)
Суров кокосов чипс
Малко кристална малдонска сол

 

ЕТО КАК СЕ ПРИГОТВЯТ

ПЛОДОВЕТЕ И ЯДКИТЕ

Първо се заемаме с плодовете и ядките за украсата, защото ще трябва да украсим бонбоните преди да е стегнал шоколадът.

1.      Загрейте фурната до 170гр. и след това я застелете с хартия за печене. Поставете суровите лещници и печете около 10-12 минути. Извадете ги от фурната, обелете люспите и нарежете на едро.

2.      Смелете в блендер на ситно 100 гр. обелени ядки шам фъстък.

3.      Нарежете на дребни парченца сушените плодове.

 

ШОКОЛАДЪТ И БОНБОНИТЕ

1.      Разтопете какаовото и кокосовото масло на водна баня на не много силен котлон.

2.      След това добавете гроздовата меласа, щипка сол и какаото на прах. Разбъркайте сместа добре, за да се образува гладка смес. Ако шоколадовата смес Ви е много рядка, оставете я малко да изстине.

3.      Застелете кухненския плот с хартия за печене. 

4.      С лъжица гребвате от шоколадовата смес и оформяте кръгчета  върху подготвената хартия. Когато леко започне да стяга шоколадът, започвате да украсявате отгоре с плодовете и ядките. Накрая поръсвате с малдонска сол.   

 

Не правете наведнъж цялата шоколадова смес, защото ще започне да стяга бързо и няма да имате време да украсите бонбоните. Правете ги на части. Хубавото е, че ако много се втвърди останалата в купата шоколадова смес, винаги може да я разтопите на водна баня и да направите нова партида от бонбоните.

Може да украсите с всякякви сушени плодове и ядки.


Още от блога