Веган кокосова панакота с диня, малини и мента — Фантастико
Loader
100%

Веган кокосова панакота с диня, малини и мента

Веган кокосова панакота с диня, малини и мента
07.07.2021

Веган кокосова панакота с диня, малини и мента

Панакота е италиански десерт, който съдържа мляко, сметана, захар, желатин и се предлага с плодов или шоколадов вкус. Тук обаче представяме един вариант на лек веган панкота крем със сок от диня и кисела нотка малини. Това е един страхотен освежаващ десерт за летните вечери.

Необходими продукти

За панакотата:

300 г диня

300 мл кокосово пълномаслено мляко

60 мл сироп от агаве

1 ч. л. агар-агар

Щипка ванилия

За сервиране:

Диня, нарязана на парченца

Лиофилизирани малини

Листенца прясна мента

Ето как се приготвя

Поставете почистената и нарязана диня в блендер, разбъркайте до гладка смес и прецедете. В тенджера поставете прецедения сок от диня, кокосовото мляко, сиропа от агаве, ванилията и лимоновия сок. Загерейте на средно силен огън  до завиране. Прибавете агар-агар и оставете да къкри при непрекъснато разбъркване в продължение на 2-3 минути, за да активирате агара. Използвайте бъркалка, за да разтворите ефективно агара. Свалете от котлона и изсипете в купи/чаши за сервиране. Охладете крема в хладилник поне за три часа.

Сервирайте охладената панакота, поръсена с парченца диня, натрошени лиофилизирани малини и листенца прясна мента.


Още от блога