Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. ксилитол
1 ч.ч. шоколадови капки Bett’r
50 г лешников крем Bett’r
½ ч.ч. какао
1 ч.ч. бадемово мляко
1/3 ч.ч. олио
3 ч.л. бакпулвер
Щипка сол
Ванилия
Топинг
300 г печена тиква
1 с.л. нишесте
50 г ксилитол
Начин на приготвяне:
В една купа се смесват сухите съставки, като заместваме захарта с ксилитол (в същото количество). Прави се кладенче. В него се изсипват мокрите съставки, заедно с малко лешников крем и шоколадовите капки. Разбъркват се и се изсипват във форми.
Пекат се (на предварително загрята фурна на 180° за около 20 - 25 мин) и се оставят да изстинат.
За топинга: Към изпечената тиква се прибавя ксилитол и малко нишестето, намачква се с вилица и се оставя на котлон за около 2-3 мин, до сгъстяване. Слага се с пош върху охладените мъфини.