Веган паста — Фантастико
Loader
100%

Веган паста

Веган паста
23.05.2023

Веган паста

За всички, които обожават да готвят, имаме идея за паста с броколи и хрупкава заливка от галета. Рецептата е чудесен начин да направите вкусна и питателна веган храна. В нея има всичко, от което се нуждаете, за да се чувствате заситени и щастливи.

 

Необходими продукти:

340 г ригатони паста  

6 с. л. гроздово олио

½ глава лук

200 г броколи

400 г нахут от консерва

30 г пълнозърнесто брашно

600 мл мляко от овесени ядки

30 г хранителна мая

1 с. л. горчица

1 ч. л. сол

¾ ч. л. червен пипер

½ ч. л. чили пипер

½ ч. л. черен пипер

2-3 скилидки пресован чесън

 

Топинг

15 г галета

1 с. л. хранителна мая

½ ч. л. сол

1 ч. л. зехтин

Ето как се прави:

1. Загрейте фурната до 180 С˚.

2. Сварете пастата в подсолена вода според указанията на опаковката. Отцедете и оставете настрана.

3. Нарежете лука на ситно. Нарежете чесъна. Нарежете броколите на малки хапки.   

4. В голям тиган затоплете 3 с. л. от гроздовото олио на среден огън. Добавете лука и задушете за 3-4 минути, докато започне да омеква. Прибавете броколите, разбъркайте и продължете да готвите, докато омекнат ( около 8 мин.).  

5. Прибавете нахута, разбъркайте  и отстранете от огъня.

6. В тенджера на среден огън сложете 3 с. л. гроздово олио и брашно, pазбърквайте, докато се образува гладка смес. Оставете брашното да поври за минута-две, като разбърквате често, за да не загори. Бавно налейте млякото, като разбърквате с бъркалка.

7. Оставете сместа да се сгъсти, като разбърквате и добавете хранителна мая, горчица, червен пипер, чили пипер, черен пипер, чесън и сол. Разбийте до гладкост и оставете настрани.

8. В голям тиган изсипете сварената паста, сместа от броколи и разбъркайте. Прибавете соса и разбъркайте добре, за да има равномерно сос навсякъде.

9. В малка купа смесете галета, хранителна мая, сол, черен пипер и зехтин. Поръсете тази смес върху пастата в тигана.

10. Поставете тигана във фурната, печете 25 минути до златисто кафяв цвят и сервирайте.


Още от блога