Това е десерт, взаимстван от азиатската кухня и адаптиран във веган вариант. Много е лесен за приготвяне и е изключително вкусен. Тайната е да замразите кокосовата сметана във формички за лед и после да блендирате кубчетата кокосов лед с останалите съставки. Може да използвате различни добавки за сладолед, съобразени с вашия вкус.
Необходими продукти:
1 консерва кокосова сметана
60 г черна сусамова паста
80 мл кленов сироп
40 мл слънчогледов тахан
Щипка сол
За сервиране:
8 - 10 къпини
Черен сусам
Ето как се прави
Разпределете кокосовата сметана във формички за лед. Замразете в хладилника.
В блендер изсипете купчетата замразена кокосова сметана, кленовият сироп, сусамовата паста, слънчогледовия тахан, солта и блендирайте до гладка смес. Изсипете сместа в купички за сладолед, украсете с къпини и черен сусам и сервирайте.