Facebook Pixel
Loader
100%

Веган страчатела торта с шоколад и череши

Веган страчатела торта с шоколад и череши
19.07.2022

Веган страчатела торта с шоколад и череши

Тази рецепта е за всички, които обичат да правят торти. Можете да изненадате всички с веган стратачела торта с бял шоколад и пресни череши. Тя е свежа, уханна, с крем, в който има хрупкави парченца шоколадови стърготини. Освен това не изисква печене и е много лесна за приготвяне.

Необходими продукти (за форма с диаметър 20см)

За основата:

90 г печени бадеми

30 г  овесени ядки

20 г какао на прах

70 г  натурални фурми без костилките

1-2 с. л. вода

Щипка сол

Страчатела крем:

150 г кашу крем

200 г кашу, предварително накиснато в гореща вода за час

150 мл от сгъстената част от  кокосова сметана от кутия пълномаслено кокосово мляко

Сок от 1 малък лимон

80 мл  сироп от агаве

20 г кокосови стърготини

1 пакет ванилия на прах

50 г настърган черен шоколад

Бял шоколадов ганаш:

80 г бял веган шоколад с матча

20 мл сироп от агаве

За украса:

Череши   

 

Ето как се приготвя:  

Основа

В блендер или кухненски робот смелете бадемите и овесените ядки, прибавете, какаото, солта, фурмите и блендирайте до лепкава смес. Прибавевте 1-2 с. л. вода, ако е необходимо. След като сместа е готова, разпределете я равномерно, като я притискате по дъното формата за торта с падащо дъно, покрита с хартия за печене. Оставете в хладилник.

Страчатела слой

Блендирайте отцеденото кашу, прибавете към него кашу крема, кокосовата сметана, сиропа от агаве, лимоновия сок, ванилията и блендирайте до кремообразна смес. Прехвърлете сместа в купа. Добавете кокосовите стърготини и разбъркайте. Поставете сместа в хладилника за 10 минути и след това прибавете ситно нарязания черен шоколад, като разбърквате с шпатула.

С лъжица нанесете крема страчатела върху основата и загладете горната част. Поставете  тортата във фризера за поне 2-3 часа, за да стегне.

Бял шоколадов ганаш

Разтопете начупения шоколад в малка тенджера на слаб огън. Прибавете агавето и разбъркайте до гладка смес.

За сервиране

Прехвърлете тортата в чиния за сервиране. Разлейте ганаша върху тортата и след като стегне леко, украсете с череши.

 

 


Още от блога