Ябълков щрудел — Фантастико
Loader
100%

Ябълков щрудел

Ябълков щрудел
13.11.2023

Ябълков щрудел

В новия епизод, вижте виртуозното изпълнение на Шеф Никола на рецептата за Apfelstrudel – традиционният австрийски ябълков щрудел!

Като истинска виенска баба, с помощта на покривката, шеф Никола навива саморъчно направеното тесто с плънка от карамелизирани ябълки, добавяйки авторският си финален щрих за сервиране на щрудела с разбита сметана!

Ако устоите на изкушението, гледайки изпълнението, гарантирано ще стигнете и до приготовлението!

 

Необходими продукти:

За тестото

400 г брашно

1ч.ч. вода

1ч.л. оцет

Щипка сол

2с.л. олио

125г масло Президент

Фолио за свежо съхранение Fino

 

За плънката

1кг ябълки

125г масло

3/4 ч.ч. захар

1ч.л. канела

Щипка карамфил

Нишесте

 

Първо се омесва тестото и се оставя да си почине поне за един час (най-добре за цяла нощ).  След това се приготвя карамелът и към него се прибавят маслото, ябълките и подправките. Тестото се разстила на тънко и се намазва с масло, охладенaта плънка се слага в него и навива.  Правят се разрезите и се пече до златисто-кафяво. Поръсва се с пудра захар. Хубаво е да се консумира с разбита сметана.

 


Още от блога