Facebook Pixel
Loader
100%

Японски палачинки с шоколад, бита сметана и плодове

Японски палачинки с шоколад, бита сметана и плодове
01.03.2024

Японски палачинки с шоколад, бита сметана и плодове

На 8 март „палачинката се обръща“: мъжете готвят, за да поглезят и зарадват дамите!
Идея как да го направят най-изкусително и апетитно дава шеф Никола – с рецептата за японски палачинки с шоколад, бита сметана и горски плодове.
Убедени сме, че крайният резултат ще донесе наслада и на едните, и на другите! Желаем ви вълнуващ и радващ сетивата празник!

Японски палачинки с шоколад, бита сметана и плодове

Необходими продукти:

2 жълтъка
3 с.л. захар
150 мл прясно мляко
160 г брашно
1 ч.л. бакплувер
1 лимон


За белтъците:
2 белтъка
5 с.л. захар
Няколко капки лимонов сок

Горски плодове
Течен шоколод

Начин на приготвяне:

В купа разбиваме само белтъците, а в друга слагаме жълтъците, прясно мляко, бакпулвер, брашно и кора от един лимон. Разбъркваме и преминаваме към белтъците. За да ги разбием добре прибавяме малко киселина. Разбитите белтъци ги прибавяме постепенно към сместа. Нагряваме тиган на среден огън и слагаме малко масло. Разбиваме сметаната за топинга.  Готовите палачинки намазваме с течен шоколад между тях, накрая поставяме разбитата сметана и горските плодове.

Предложение за сервиране: Frutino от DomaineBoyar


Още от блога