На 8 март „палачинката се обръща“: мъжете готвят, за да поглезят и зарадват дамите!
Идея как да го направят най-изкусително и апетитно дава шеф Никола – с рецептата за японски палачинки с шоколад, бита сметана и горски плодове.
Убедени сме, че крайният резултат ще донесе наслада и на едните, и на другите! Желаем ви вълнуващ и радващ сетивата празник!
Японски палачинки с шоколад, бита сметана и плодове
Необходими продукти:
2 жълтъка
3 с.л. захар
150 мл прясно мляко
160 г брашно
1 ч.л. бакплувер
1 лимон
За белтъците:
2 белтъка
5 с.л. захар
Няколко капки лимонов сок
Горски плодове
Течен шоколод
Начин на приготвяне:
В купа разбиваме само белтъците, а в друга слагаме жълтъците, прясно мляко, бакпулвер, брашно и кора от един лимон. Разбъркваме и преминаваме към белтъците. За да ги разбием добре прибавяме малко киселина. Разбитите белтъци ги прибавяме постепенно към сместа. Нагряваме тиган на среден огън и слагаме малко масло. Разбиваме сметаната за топинга. Готовите палачинки намазваме с течен шоколад между тях, накрая поставяме разбитата сметана и горските плодове.
Предложение за сервиране: Frutino от DomaineBoyar