Запечени броколи с тофу, умами сос и оризови нудли — Фантастико
Loader
100%

Рецепта за веган ястие, взаимствано от китайската кухня

Рецепта за веган ястие, взаимствано от китайската кухня
02.02.2022

Рецепта за веган ястие, взаимствано от китайската кухня

Това е една страхотна рецепта за веган ястие, взаимствано от китайската кухня.  Има запомнящ се, леко пикантен вкус и е идеален вариант за бързо приготвен здравословен обяд или вечеря. 

Необходими продукти:

400 г твърдо тофу, нарязано на кубчета

160 г оризови нудли

1 глава броколи

2-3 с.л. зехтин

4 скилидки чесън

1 червен лук

1 чаена лъжичка сол

За умами сос

3 с. л. сладък чили сос

1/2 ч. л. джинджифил

2 с. л. оризов оцет

1/4 чаша соев сос

4 с. л. сусамово олио

1 ч.л. чили пипер

1 скилидка чесън

1 с. л. доматено пюре

За сервиране

Черен сусам

 

Ето как се приготвя:

Кипнете в тенджера около един литър вода и щом водата заври потопете броколите в нея. Варете  2-3 минути, извадете от водата и охладете под течаща вода. Оставете настрани.

Сварете оризовите нудли, като ги поставите във вряща вода и варите  около 3 – 4 минути. Отцедете и оставете настрана.

За да направите заливката, смесете всички съставки - чили сос, джинджифил, оризов оцет, соев сос, сусамово олио, чили пипер, чесън и доматено пюре. Разбъркайте добре и оставете настрана.

В тиган загрейте една супена лъжица зехтин и запържете подсушеното тофу, след което го извадете от тигана в купа. Добавете в тигана останалия зехтин, лукА и чесъна, нарязани на ситно. Запържете. След това прибавете броколите и солта и задушете.

Изсипете задушените броколи при тофуто. Прибавете нудлите. Залейте с умами соса, разбъркайте, поръсете с черен сусам и сервирайте.


Още от блога