Необходими продукти:
4 с. л. гроздово олио
3 скилидки чесън
Чери домати
1 с. л. сушен риган
Щипка сол
Прясно смлян черен пипер
Щипка чили сушен пипер
200 г бейби спанак
300 мл зеленчуков бульон
100 мл готварска сметана
½ връзка пресен босилек
1 пакет ньоки
1 настъргана моцарела
За сервиране:
Резенчета лимон
50 г пармезан
Eто и как се приготвя:
1. Нарежете чери доматите на половинки. Обелете и нарежете на ситно чесъна.
2. Загрейте фурната до 180 °С.
3. В голям тиган на среден огън сложете гроздовото олио. Добавете чесъна и гответе около минута. Добавете чери доматите и подправете с ригана, солта, черния пипер и лютия пипер. Гответе, докато доматите започнат да се пукат. След това добавете спанака и гответе докато омекне.
4. Прибавете бульона, сметаната и пресния босилек. Намалете котлона и оставете да къкри, докато сосът леко се редуцира - около 3 минути.
5. Добавете ньоките и разбъркайте.
6. Изсипете сместа в тава за печене и отгоре настържете моцарелата.
7. Печете, докато ньоките се сварят и моцарелата се разтопи.
8. Извадете ястието от фурната, гарнирайте с резенчета лимон, настържете пармезан и сервирайте.