Facebook Pixel
Loader
0%

Зеленото смути

Зеленото смути е идеалното решение за всички онези, които не са сред запалените почитатели на пресните салати или просто не им остава време да си приготвят такава всеки ден. Добро решение е и за децата, които обикновено с неохота посягат към зелената част от порцията си.

Свежите салати дължат прекрасния си наситен зелен цвят на съдържащия се в тях цветен пигмент хлорофил, който е същински дар от природата и истински елексир на здравето. Наричат го „кръвта на растенията“, а колкото по-високо е съдържанието му в един продукт, толкова по-здравословен е той. Хлорофилът има уникалните свойства, да укрепва и да възстановява човешкото здраве. Той подпомага детоксикацията на организма, ускорява зарастването на рани и успешно противодейства при поява на възпалителни процеси.

Дори и първоначално да провокира със странния си цвят, зеленото смути може да се превърне в нещо наистина вкусно, ако свежите листни зеленчуци се комбинират с правилните плодове. Чести комбинации са  сладки плодове като банани и ябълки и силно зелен зеленчук като спанак или зелена салата.

 


Още от блога