Facebook Pixel
Loader
100%

Истории на успеха

16 години история на успеха

Ще го видите пред някоя витрина, ще ви посъветва, ако не сте сигурни какво да си купите, ще ви помогне. Мартин Димитров е управител на супермаркет ФАНТАСТИКО в столичния кв. „Драгалевци“. Ръководи екип от над 140 души и обучава мениджърски екипи за други обекти на компанията. Рядко се застоява в своя офис, защото е убеден, че личният пример е най-важен и в работата, и в обучението.

ПЪРВИ СТЪПКИ

Кариерата му започва от студентската скамейка преди 16 години. Тогава той е студент в Националната спортна академия. Работата във ФАНТАСТИКО по време на следването е идеална възможност да съчетае лекциите с началото на професионалното си развитие. За няколко години преминава през различни позиции - продавач, касиер, мърчандайзер, заместник-управител. Вече осма година е управител на един от най-големите супермаркети на компанията.

ЛИДЕР И МЕНТОР

„Такава голяма машина се управлява с много постоянство, труд, естествено - екипна работа. В нашия супермаркет има над 22 000 артикула“, разказва Мартин. Познава всеки един в екипа. Старае се не просто да пише графици и да следи за изпълнението на задачите, но и да познава проблемите на колегите си, да им помага, когато имат нужда от подкрепа. „Когато си мотивиран да си вършиш работата добре, компанията винаги оценява тези усилия и дава шанс за развитие. Аз съм един от примерите за това. Характерът ми е като на върбата – огъвам се, но не се чупя“. Опитът и знанията си Мартин предава на бъдещите заместник-управители на супермаркети. В момента той отговаря за обучението им, което продължава около три месеца. За този период обучаваните служители преминават през всеки един от секторите в супермаркета, за да опознае в детайли процеса на работа. „Обучението протича по предварително утвърдена програма, но признавам, че я променям, спрямо потребностите на колегата, когото обучавам. За мен е важно, когато този колега поеме отговорностите за определен обект, да е спокоен и напълно подготвен. Ние сме като мускетарите – един за всички, всички за един“.

НОВО НАЧАЛО В ПЕРНИК

Част от екипа за новия супермаркет ФАНТАСТИКО в Перник вече е нает. Компанията осигурява безплатен транспорт за новите колеги до няколко супермаркета в София, където те вече се обучават. Имат подписани трудови договори. Вече са получили специални карти за отстъпки при пазаруване във ФАНТАСТИКО, след първия месец ще получават и ваучери за храна в размер на 60лв. Мартин Димитров е един от хората, които въвеждат в тънкостите на ритейла новите попълнения в екипа: „Нашата работа е ключова за много хора, защото ние предлагаме хранителни продукти, които са от първа необходимост за всяко едно домакинство. За нас е важно клиентът във всеки едни момент да открие точно продукта, който търси – не негов аналог, не друга марка, а точно това, което за него е любимо и му трябва в този момент. Затова в този обучителен период колегите ще опознаят артикулите, ще се научат да правят заявки за различни стоки, ще разберат как да етикетират правилно и как навреме да проследяват сроковете на годност на продуктите“.  Винаги търси обратна връзка от обучаваните. „Открит съм за нови идеи. Понякога новите колеги виждат неща, които ние не сме забелязали или дават предложения, с които можем да подобрим нещо в супермаркета. Това е много ценно. Все още набираме хора за екипа ни, така че ще се радвам да посрещнем още нови колеги“.

СЕМЕЙСТВО И РАБОТА

Вече 16 години Мартин е мотивиран да е част от ФАНТАСТИКО заради екипа, коректността на работодателя, но и предизвикателствата. „Освен целите, които имаме като цяло за веригата, аз си поставям и свои. Обичам си работата на 100%. Обичам предизвикателствата и всяка една трудност ме мотивира, преодоляването на трудностите всъщност ни кара да се движим напред“. Признава, че има и още един ключов „двигател“ - голямата любов, която среща именно във ФАНТАСТИКО. Преди повече от 10 години се запознава със съпругата си. Тогава тя е студентка в Техническия университет и работи на кулинарния щанд в супермаркета в Студентски град. „Реално от този магазин тръгна нашият житейски път“. Най-голямата им радост е 4-годишната им дъщеря. Всяка свободна минута Мартин посвещава на семейството си. По професия той е треньор по ръгби, по призвание управител на супермаркет, а по душа – баща и съпруг. В последните 16 години и професията, и призванието, и душата му са свързани с ФАНТАСТИКО. „Не мога ди си представя да не съм част от веригата“.

 

16 години история на успеха