Facebook Pixel
Loader
100%

Истории на успеха

Колеги, с които се гордеем

Днес ви срещаме с пъстра палитра от хора – служители, с които се гордеем. Главните герои са петима колеги от супермаркета ни на бул. „Г. М. Димитров“ от секторите „Плодове и зеленчуци“, „Месна и млечна витрина“, „Хранителен сектор“ и „Кафетерия“.

Тук работният ден започва, когато за повечето от нас звънят сутрешните аларми. Още преди 7.00ч. супермаркетът трябва да е готов да посрещне първите си клиенти. А нашата разходка сред щандове и витрини започва от сектора с много свежест и витамини. Край плодовете и зеленчуците ни посреща Иван. 26-годишният дипломиран учител по физкултура е част от екипа на „Фантастико“ от 6 години. Като мърчандайзер той отговаря за всекидневните заявки на плодове и зеленчуци, за контрола на качеството им и добре подредените щандове. „Мислил съм дали да отида в училище и да работя с деца, но за момента тук се чувствам добре. Харесва ми работата, защото е много динамична. Екипът ни е от млади момчета, които имат желание за работа“, споделя Иван.  

Продължаваме към хранителния сектор. Там тежката дума има младата надежда Вяра Найденова. Само след две години стаж, студентката, изучаваща хранителни технологии, вече ръководи екип от 7 души.  „Работата ми е любимо занимание, не се натоварвам, няма напрежение, с удоволствие идвам“, разказва ни Вяра и допълва: „Харесвам екипа. Намерих доста приятели“. Оставяме я да провери дали захарните изделия са подредени добре, дали има достатъчно детски храни, в срок ли са всички консерви и биопродукти.

На щанда с месните продукти ни посреща Георги Генчев. Повече от 10 години той предлага на клиентите различни колбаси, меса, млечни продукти, маслини – все неща, без които трапезата не може. Разказва ни, че много дълго е бил част от екипа на супермаркет „Фантастико“ в друг квартал, но сам поискал промяна. Молбата му била чута и сега е напълно удовлетворен.

Не искаме да му губим времето и бързаме към едно от най-сладките места тук – кафетерията - и разбираме какво значи да си мърчандайзер в този сектор: „Храним хората и ги будим с кафенце“. Така накратко и с усмивка обобщава 26-годишният Любомир Дойчинов. Истината обаче е, че и тук отговорността е голяма. Негова е преценката кога и по колко хляб и закуски да се изпекат, колко сандвичи да се приготвят, какви торти и пасти да има на витрината. Задълженията не тежат, когато екипът е силен, става ясно от думите му: „Всички са много млади, енергични, помагаме си един на друг. Няма значение от кой сектор си, имаш ли нужда от помощ, веднага някой идва и ти помага“.  Това, което го мотивира всеки ден е контактът с хората и възможността всеки ден да научи нещо ново. „За две години от касиер, помощник мърчандайзер, сега съм мърчандайзер. Стига да имаш желание, да работиш, можеш да се развиваш“. Търговската верига избира не случайно: „Избрах Фантастико, защото е българска компания. Собственикът е българин, помага на България и това е основната причина, заради която избрах тази верига“.  

Част от този екип е и Ива Предьова. Като майка, работата й в кафетерията на супермаркета й дава възможност да се грижи за семейството си. За нея денят започва около 5:30 часа всяка сутрин. Пристига рано в магазина, за да прави фрешове и сандвичи. Заради коронавируса се налага сега да помага и в другиге сектори, тъй като интересът на клиентите към кафетерията намалява. Работи като касиер или асистент на по-възрастни клиенти. Признава, че в този период работата в кафетерията й е липсвала, но е доволна: „Чувствам се спокойна за работата. Добре е, че я имаме“. Вече не й прави впечатление маската, свикнала е. Това, което очаква с нетърпение е отново да посреща клиенти в кафетерията.

Колеги, с които се гордеем