Facebook Pixel
Loader
100%

Истории на успеха

Мария Маринова

Главен-мърчандайзер

Казвам се Мария Маринова, работя във ТВ „Фантастико“ от 20.02.2002 г. Започнах като продавач на сектор "Каре". Това е обслужващата витрина с месо, деликатеси, сирена, маслини.  По-късно ми предложиха да стана главен касиер и аз приех. След позицията главен касиер ми се отдаде възможност да се прехвърля в централен офис като главен мърчандайзър, която позиция заемам и до днес. Не си спомням много от първия ми работен ден, но много силно впечатление ми направи самото отношение на управителя. Бях приета много добре, с разбиране, и макар и нова в отбора не бях пренебрегната по никакъв начин. Мърчандайзерката на сектора тогава, също ме прие много добре, обясняваше ми абсолютно всичко, което не ми е ясно, и беше много изчерпателна с отговорите. Най-трудното за мен през тези години беше преместването от магазин в централен офис, защото трябваше отново да започна с нови колеги, да работя с различни хора, с търговци, с фирми-представители. Наложи се да опозная огромния асортимен, за който започнах да отговарям и подреждам. Бях и млад шофьор, а трябваше да шофирам непрекъснато и обикалям магазините.

За мен „Фантастико“ е една школа за професионално развитие на човека.  Идваш, започваш да учиш, научаваш се, и от тук нататък започваш да градиш и да ставаш все по-добър и по-добър.

Мотивират ме много неща. Едното от тях е коректното отношение на фирмата и разбирането, което получавам от ръководството. Работата в личен план ми дава срещи с много хора, като много голяма част от тях са ми и добри приятели. Другото е доброто финансово възнаграждение, защото благодарение на заплатата, която получавам имах възможността да си закупя жилище. Все още го изплащам, но това не ме тревожи, защото усещам подкрепа и стабилност на работното си място. Другото, което ми дава работата в личен план е работното време. Имам достатъчно време да отделя за семейството, на децата си, да си позволя почивки.

Страшно много харесвам длъжността, която заемам и я върша с голямо удоволствие. Всеки ден когато тръгвам за работата, аз отивам с настроение и искам просто да съм много важна част от екипа на главните мърчандайзери. Искам да дам всичко от себе си и да градя все повече и повече. Така самата визия на магазини ни ще става все по-хубава и по-хубава. Това е основната ни цел и задача, да работим по визията на магазина да става все по-красива и добра, за да може клиентът когато дойде да пазарува при нас да го прави с удоволствие.

Мотивира  ме и това, че работата е много динамична и разнообразна. Срещаме и много трудности, които след като ги преодолеем и се справим с тях, ръководството винаги ни похвалва за добре свършената работа. Това отношение на мен лично ми дава стимул и ме мотивира занапред.

Мария Маринова