Невена Симеонова — Фантастико
Loader
100%

Истории на успеха

История на успеха с Невена Симеонова

Невена Симеонова е част от семейството на ФАНТАСТИКО от 11 години. В момента е на позиция Главен мърчандайзер на сектор „Кулинарен щанд и кафетерия“, но е започнала кариерата си като продавач на сектор „Каре“. След като е завършила висшето си образование, спешно се е наложило да си намери работа. Спомня си, че нейна приятелка е работела в компанията по това време: „Една приятелка работеше като касиер във ФАНТАСТИКО и ми разказа, че е много доволна. Аз реших да й дам CV-то си и да се пробвам. И така вече повече от 11 години все още съм част от семейството“. Невена е един от примерите за препоръчан колега, който остава във веригата повече от десетилетие. Самата тя споделя, че мнението на нейната приятелка за ФАНТАСТИКО като работодател е била най-добрата препоръка и затова програмата „Доведи приятел“ е толкова ценна.

Първото работно място на Невена е било в супермаркета в кв. „Младост“ 4. Преминала е през различни сектори и позиции, но признава, че най-много й харесва работата на „Кулинарен щанд и кафетерия“. Работила е в различни обекти – в кв. „Младост“ 4 и в кв. „Студентски град“, преди да получи покана да стане Главен мърчандайзер. На настоящата си позиция, заедно със своите колеги от Търговска дирекция, се грижат за добрата визия на секторите, асортимента, разнообразието, първокласното обслужване и налагат контрол на качеството на продуктите. Екипът взима всяко решение на база на подробни анализи на желанията на потребителите. Сред ежедневните задачи на Невена е стриктният контрол на предлагания асортимент – наличности в обектите, спазване на сроковете на годност и всички правила за приготвяне и съхранение на стоките. Тя споделя, че в това отношение работата й е много отговорна. И не на последно място, сред задачите й е непрекъсната работа със служителите на кулинарните щандове и кафетериите с цел обучение, развитие и въвеждане в новостите.

Невена споделя, че няколко неща я мотивират силно да продължава да работи във ФАНТАСТИКО през всичките тези години. От една страна, динамиката на ежедневната работа до голяма степен пасва на характера й: „При нас всеки ден е много различен. Има дни, в които ходим в супермаркетите с цел проверка, има дни, в които работим основно с персонала – обучения, инструктажи и др. Има и дни, в които преглеждаме, подреждаме и пренареждаме витрините“. Не може да си представи да работи на по-спокойна позиция или да не се вижда с толкова хора всеки ден. Разказва също, че една от любимите задачи в работата й във ФАНТАСИТКО е да обучава хората: „Задължително първо демонстрирам на колегите как трябва да бъдат направени нещата. Не мога да изисквам от тях, ако не съм им показала. Едва след като преминат практически инструктаж, мога да имам претенции към тяхната работа“, казва Невена. От друга страна, споделя, че ФАНТАСТИКО е много лоялен и коректен работодател, което тя високо оценява през годините. Не на последно място Невена казва, че високо цени възможността за кариерно развитие в компанията: „Всеки един служител, който има потенциал да се развива, го прави“.

Невена свързва ФАНТАСТИКО и с редица специални лични моменти – тук тя е срещнала любовта на живота си и са създали нещо много ценно – семейство, което се радва на своя 5-годишен син. Тя разказва, че през изминалите 11 години е открила верни приятели, с които прекарват заедно и голяма част от свободното си време. С две от най-близките й приятелки са и колеги, чуват се почти всеки ден и си разказват как е минал деня на всяка от тях, кои супермаркети са посетили и с какви трудности са се сблъскали. „Типично по женски, си говорим и за други неща, освен за работа“, намигва Невена.

Въпреки че често се налага да бъде и психолог за своя екип, споделя, че това никак не я натоварва. Напротив, Невена кипи от енергия и вечер, когато се прибере, има още много сила, за да прекара време със сина си: „Работата ми ме зарежда с енергия и основаната причина за това е защото я обичам“. Високо цени всеки момент, прекаран със семейството си – споделя, че ако времето навън не позволява да отидат в парка в края на деня, често майсторят неща заедно вкъщи.

История на успеха с Невена Симеонова