Успешна кариера, започнала с три кода и младежки ентусиазъм — Фантастико
Loader
100%

Истории на успеха

Успешна кариера, започнала с три кода и младежки ентусиазъм

Тя е млада, амбициозна и с изострено чувство за справедливост. Нейна сила са кодовете, има светкавична реакцията в извънредни ситуации, дори когато е в отпуск. Няма нещо, което да не може да свърши на работното си място. Най-важният й професионален коз е екипът, а в живота движеща сила е 5-годишният й син. Представяме ви Елеонора Златева – управител на супермаркет от веригата ФАНТАСТИКО в интервю за 24chasa.bg. 

Разкажи ни как и кога стана част от екипа на ФАНТАСТИКО.

Работя във ФАНТАСТИКО от 10 години. Започнах работа на 18 години. Завърших училище, започнах да уча висше образование, специалност „Счетоводство и контрол“ и след като преминах успешно през изпитите от първия семестър, се озовах във ФАНТАСТИКО. Започнах буквално на шега и за малко. Първата ми позиция беше касиер.

Какво си спомняш за първия си работен ден?

Честно казано, беше много динамично. Още тогава всеки продукт се маркираше с код, съответно аз бях запомнила само 3 кода, но колежките ми помогнаха много. Тези три продукта си ги спомням и днес: банани – 4400, краставици – 4456, домати – 4404. Това бяха първите кодове, които и до ден днешен са в съзнанието ми.( смее се)

Беше ли притеснена?

Не. Не се притеснявах. Харесваше ми, вълнувах се, защото това беше първата ми работа. Знаех, че за първи път ще изкарам пари със собствен труд и бях много мотивирана. В този супермаркет научих много неща, там станах главен касиер. След това продължих в друг супермаркет като заместник-управител.

Имаше ли на кого да разчиташ? Това са много сериозни отговорности, имайки предвид мащаба на дейността на супермаркетите ФАНТАСТИКО.

Преминах обучение за заместник-управители. Тогава бях на 20 години. Моят ментор и до днес е колегата ми Станислав Герговски, който също е управител на един от големите супермаркети на веригата. От него съм научила страшно много неща. На него мога да разчитам до ден днешен. Когато има нещо, което ме тревожи или не съм сигурна в решението си, винаги знам, че мога да получа съвет от него.

Ти си майка. Как съчетаваш майчинството с работата?

Чувствах се добре през цялата бременност и работих до последната възможност. Преди 5 години станах майка на прекрасно момченце. След първата му годинка се върнах на работа, но поисках отново да поема функциите на главен касиер. Това беше важно за мен, тъй като детето ми тръгваше на детска градина и не знаех какво да очаквам. Получих пълно разбиране и подкрепа в компанията, имах възможност да се възползвам от много гъвкав работен график. Имах нужда от спокойствието да знам, че мога да работя по график, който ми позволява да съм близо до детето си, когато то има нужда. Имахме един кратък престой в болница и тогава се стиковахме с колежката и всичко беше наред. Освен това, през годините с поемането на нови отговорности възнаграждението ми се е увеличавало, което ми е давало сигурност.

Днес си управител на супермаркет. С колко голям екип работиш?

Да. В момента съм управител на супермаркет в столичния квартал „Надежда“. Харесвам много работата и съм наистина много отдадена на професионалните си ангажименти. Екипът в супермаркета е от 60 души. Балансът е най-важен в отношенията с колегите. Със заместник-управителите успяхме да се сработим много добре и смятам, че сме силен мениджърски екип. Щастлива съм, че мога да разчитам на заместниците си, на мърчандайзерите, които много често са моя „дясна ръка“, на всички колеги в супермаркета. Всеки един има своите силни страни и допринася за успеха ни като екип. Хората в екипа ни се допълват във всеки един момент.

Кое е най-важно в работата ти?

Всичко трябва да бъде свършено, както се изисква. Затова екипът е най-важен за мен. Той е всичко в работата. Понякога се налага да бъдат пренасочвани колеги от един сектор към друг в супермаркета и така колегите си помагат. Аз също с евключвам в работата, когато има нужда. Във ФАНТАСТИКО всеки управител може във всеки един момент да работи на всеки отделен сектор, всеки може да влезе в обувките на свой колега и смятам, че така трябва да бъде. Случвало ми се е да получа обаждане през нощта, че поради някаква причина колега не може да дойде на работа на „Топлата витрина“. Тогава ставам рано сутринта, дори минавам да взема с колата си колежката ми - мърчандайзер на този сектор, отиваме и заедно започваме да готвим. Колегите знаят, че могат да разчитат на мен. На разположение съм непрекъснато по телефона и по време на отпуск.

Имала ли си труден момент в професионално отношение?

Имала съм момент на несигурност, но благодарение на регионалния мениджър успях да преодолея трудностите. Просто той ми даде увереност и подкрепа в момент, когато имах нужда. Иначе трудни ситуации, дори критични понякога в нашата работа има. Не веднъж сме оказвали първа помощ на клиенти, но това е част от работата ни.

Кое е най-силният ти „коз“ в работата?

Разговорите. Отделям време да разговарям с колегите, защото най-лесно е просто да отправиш критика. По-важно е за мен да се разбере същината на един проблем, за да бъде открито правилното решение. Радвам се, че компанията непрекъснато се развива, че се откриват нови супермаркети. ФАНТАСТИКО наистина дава възможности за професионално развитие. В моя случай и в личен план съм имала много хубави моменти през годините. Получавала съм страхотни изненади за рожден ден, с колегите сме имали различни поводи да си създадем добро настроение, спечелих приятелства.

Успешна кариера, започнала с три кода и младежки ентусиазъм