Facebook Pixel
Loader
100%

Антоанета Методиева споделя тайни от кухнята на ритейла пред студентите от НБУ

Антоанета Методиева е специалист с дългогодишен опит в сферата на човешките ресурси в ритейла. През последните 5 години е директор „Човешки ресурси“ във ФАНТАСТИКО ГРУП. Тя ще сподели своя дългогодишен опит със студентите от Нов български университет в специална лекция „Как да получим желаната работа?“ на 29 март. Позовавайки се на ежедневната работа с хора, Антоанета Методиева е подготвила интересна вътрешна информация и тайни от кухнята, които ще помогнат на студентите да открият най-подходящата първа работа.

„Вярвам, че младите хора трябва да се учат от практически опит и затова искам да споделя със студентите от НБУ част от своя опит, като се надявам да ги вдъхновя и да им помогна в процеса по намирането на най-подходящата първа работа“, казва Антоанета Методиева. Освен процеса по търсене и кандидатстване за работа, студентите ще получат практически съвети за това как де се подготвят за интервюта и как да преговарят за условията за потенциално работно място.

„Търсенето на първа работа може да бъде много стресиращ за един студент процес. От една страна, на студентите им липсва опит в процеса по явяване на интервю и преговорите за желаните условия. От друга страна, много млади хора се притесняват дали ще направят правилния избор за работно място. От гледната точка на опита, мога да им кажа да не се притесняват. Най-лесно могат да проверят дали дадена сфера ще ги удовлетвори, ако се поинтересуват от стажантските програми. Обикновено те са с продължителност 2-3 месеца и могат да дадат доста ясна представа за това какво представлява работата в дадена компания“, казва Методиева.

Тя ще разкаже и какви възможности предоставя ФАНТСТИКО ГРУП на студентите, които работят в компанията или обмислят кариера в сферата на търговията с бързооборотни стоки. Най-новата инициатива „Фантастичен семестър“ предоставя на студентите, които са вече част от семейството на ФАНТАСТИКО, възможност да получава финансова подкрепа за заплащане на семестриалната им такса до 600 лв. за всеки семестър, докато завършат.

Междувременно вече е в ход кандидатстването за второто издание на лятната стажантска програма „Екип Бъдеще“. „След успешното първо издание на програмата миналото лято, тази година имаме повече разнообразие на сферите, в които студентите могат да придобият практически опит – изборът е между дирекциите „Човешки ресурси“, „Контролинг“ и „Информационни технологии“. Във всяка от тях студентите ще могат да се докоснат до ежедневната работа във ФАНТАСТИКО ГРУП“, обобщава Антоанета Методиева.

Лекцията ще се проведе с любезното съдействие на Центъра за кареирно развитие на Нов български университет. 

Още новини