Близо 3 800 прегледа и изследвания с грижа към екипа — Фантастико
Loader
100%

Близо 3 800 прегледа и изследвания с грижа към екипа

Рекорден интерес към инициативата „С грижа към теб“ в екипа на ФАНТАСТИКО ГРУП. Близо 3781 медицински прегледа и изследвания са направени в рамките на традиционната годишна кампания за профилактика на някои от най-често срещаните заболявания при жените и мъжете. Така за последните 4 години компанията е осигурила на служителите си близо 11 000 медицински прегледа и изследвания. „С грижа към теб“ е инициатива, която надгражда допълнителното здравно застраховане и стандартните прегледи за екипа, като цели по-висока информираност за заболявания като рак на гърдата, гинекологични карциноми, рак на простата, сърдечно-съдови проблеми и др. 

Всяка година инициативата за допълнителна здравна грижа за екипа на ФАНТАСТИКО ГРУП се провежда в рамките на 3 месеца за удобство и комфорт на всички в екипа на търговската верига.

Тази година бяха прегледани 1110 жени от специалисти по гинекология, мамология и образна диагностика в болница „Вита“. Албена Венчова, помощник-мърчандайзер в супермаркет „Фантастико“ посещава прегледите всяка година. Според нея профилактиката може да спести много здравни проблеми и дори да спаси човешки живот. Показва го и личната й история. „Всъщност не трябва да се стига до там, че проблемът да става явен, за да посетиш лечебно заведение. Както се случи с мен – нямах проблем, не чувствах неразположение и болка. При посещението ми при специалист се оказа, че имам здравословен проблем и отстраняването му е неизбежно“, разказва тя. Резултатите от изследванията водят до бърза реакция и до положителен развой на проблема в случая  на Албена. „Подложих се на интервенция и сега се чувствам добре. Благодаря на компанията за тази възможност да посещаваме специализирани медицински заведения, защото аз лично сама нямаше да отида на лекар, просто ей така, без причина“, споделя тя.

При мъжете общо 587 души са се възползвали от възможността за безплатни кръвни изследвания по ключови показатели, които дават информация за цялостното  състояние на организма. Те са преминали и прегледи, които включват ехография на простата и корема в Медицински център „Медичек“. Както при жените, така и при мъжете, при отклонения в данните от изследванията или установени находки, пациентите са насочени към последващи изследвания и специалисти. В някои от случаите е препоръчан по-строг мониторинг извън рутинната стандартна годишна профилактика.

„За мен това на първо място е изграждането на един обикновен навик, тъй като в забързаното ежедневие сме склонни да неглижираме здравето си. А този навик може да предотврати по-големи проблеми. На второ място, като син на лекар, самият аз се стремя да разширя здравната си култура и да изчистя всички притеснения, които хората имат понякога при посещение в лекарския кабинет“, споделя Александър Струнджев, юрисконсулт във ФАНТАСИТКО ГРУП.

За него ранната диагностика е изключително важна: „ Профилактиката означава здраве. Няма по-важно нещо за теб и семейството ти от здравето. Не съм пропускал преглед. Това е допълнителният тласък, който ти трябва, за да направиш една стъпка напред към превенцията. Мисля че всеки от нас има пример около себе си, без значение дали става дума за сериозен здравословен проблем, или като цяло за подобряване на здравословното състояние. И наистина, този един час, който отделяме веднъж в годината, може да е решаващ“.

Албена и Александър призовават всички, които неглижират профилактичните прегледи при специалисти, да намерят време за грижа към собственото си здраве. „Отново благодаря за предоставената възможност, защото така предотвратих нещо, което можеше да е с неблагоприятен край“, споделя Албена Венчова. „Моето послание към всички мои близки, приятели и колеги е, че отделяйки един час, в един ден в годината, могат да предотвратят големи грижи и притеснения. За да можеш да се грижиш и помагаш на другите, трябва първо да се погрижиш за себе си“, обобщава Александър Струнджев.

 

Още новини