Facebook Pixel
Loader
100%

Човек от екипа на ФАНТАСТИКО ГРУП в Топ 100 на най-влиятелните ИТ личности в България

Директорът на дирекция „Информационни технологии“ във ФАНТАСТИКО ГРУП Пенчо Цветков е сред победителите в Career Show Index Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България.

100-те най-вдъхновяващи професионалисти в ИТ сферата бяха определени чрез публичен вот. Над 16 000 души  определиха най-влиятелните ИТ личности от близо 350 номинирани специалисти. Сред участниците в надпреварата са директори на ИТ компании, основатели на ИТ стартъпи, ИТ иноватори, лектори, обучители и др. 

“Поздравяваме Пенчо Цветков от ФАНТАСТИКО ГРУП за класирането в Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България. Номинациите, които станаха част от индекса ни показаха колко още имена са скрити зад големите успехи в бранша. Именно това ни насърчава да организираме ежегодно такива проекти, които стават витрина на успеха, на добрия пример и на това, че все повече се доближаваме до превръщането на България в европейски ИТ хъб, станал тема в последните години у нас”, споделя Симона Харизанова - съосновател на Career Show.

„Благодаря на всички колеги и приятели, които гласуваха за мен и които вярват в моя професионализъм. Това признание, е оценка преди всичко за екипа, с който работя във ФАНТАСТИКО ГРУП. Всяко постижение в работата е възможно благодарение на общите усилия и високата експертиза на колегите ми“, казва Пенчо Цветков. Той ръководи екип от 20 специалисти, които се грижат за системната администрация, поддръжката и изграждането на информационната инфраструктура на компанията. Екипът интегрира система за мониторинг, чрез която се наблюдават над 2000 крайни устройства в реално време. Дирекцията работи по над 20 софтуерни проекта, свъзани с изграждане инфраструктурата на новостроящи се обекти, както и с решаването на всекидневни проблеми, свързани с поддръжката на мрежата от супермаркети, централния склад на компанията и централния офис. Пенчо е от онези мениджъри, които вярват, че за да се обезпечи информационно и технически компания с мащабите на ФАНТАСТИКО ГРУП е нужна концентрация, информираност, непрестанно развитие и екипност.

Всички победители, подредени по азбучен ред, можете да видите тук.

Индексът Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България е иницииран от организаторите на Career Show Tech - водещото кариерно събитие за квалифицирани ИТ специалисти, което ще се проведе на 19 и 20 май изцяло онлайн.

Още новини