Десетки служители на ФАНТАСТИКО дариха кръв в помощ на пациенти на ВМА — Фантастико
Loader
100%

Десетки служители на ФАНТАСТИКО дариха кръв в помощ на пациенти на ВМА

59 служители на ФАНТАСТИКО ГРУП дариха кръв в помощ на пациенти на Военномедицинска академия. За пореден път екипът ни се включва в кампания за безвъзмездно кръводаряване на ВМА в подкрепа на каузата „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”.

„От години ФАНТАСТИКО е част от нашия отбор от съмишленици, с които заедно спасяваме животи! Те бяха с нас по време на най-тежките месеци на COVID-пандемията. Те са с нас винаги, когато имаме нужда от подкрепа. Благодарим от сърце! За нас и нашите пациенти този дар е животоспасяващ“, сподели проф. Румен Попов, началник на Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.

Екип от професионалисти – лекар, лаборант, две медицински сестри и двама санитари, посети централния офис на компанията в столичния квартал „Симеоново“, където кръводарители от всички звена на ФАНТАСТИКО ГРУП се включиха в инициативата.

Много от тях са участвали в подобни инициативи десетки пъти. От 19-годишна Петя Георгиева – Ресиловска, касиер-аранжор в супермаркет „Фантастико“ в кв. „Манастирски ливади“, дарява кръв два пъти годишно, вече над 20 пъти. „Смятам, че по този начин мога да помогна на всеки, който има нужда. Всички знаем, че има недостиг на кръводарители и виждаме какво се случва пред болниците. Аз съм с кръвна група 0+, която е универсална. Така, че ще се радвам, ако успея да помогна на някого“, споделя Петя.

Личен мотив води Веселина Димитрова (касиер-аранжор в супермаркет в кв. „Красна поляна“) в импровизирания пункт по кръводаряване в централния офис на ФАНТАСТИКО. „Реших да участвам, защото едно време нямаше кой да дари кръв за брат ми и се наложи да платим. Това не е средство за прехрана. Трябва да се научим, че трябва да помагаме, когато има нужда“, казва Веселина, докато чака реда си на опашката с желаещи да помогнат. Там откриваме и Деян Нейков (касиер-аранжор), родом от Сърбия. „Многократно съм дарявал кръв. Преди всичко съм човек и искам да помогна на другите. Това е жест на доброта, който се надявам повече хора да проявят“, казва Деян. „Досега съм давал кръв доброволно, за да помогна на близки, приятели и роднини. Виждам, че много хора имат нужда, затова реших да се включа в тази акция в подкрепа на пациентите на ВМА“, допълва Марин Димитров, зам.-ръководител на отдел "Контрол фактури“.

Сред дарителите е и Елана Иванова – заместник-управител на супермаркет. „Включвам се в акцията поради две причини. Първо – защото искам да помогна. И второ – защото съм с рядка кръвна група и смятам, че мога да бъда полезна на хора в нужда“, казва Елана.

„Вярвам, че всеки от нас има силата и отговорността да помогне, когато има възможност. Всеки малък жест днес може да бъде голяма надежда за някого утре“, обобщи Владимир Кънчев, специален координатор „Строителство, експанзия и информационно обслужване“.

Ето и още от думите на нашите колеги с големи сърца:

Добринка Иванова – главен мърчандайзер

„Включвам се, защото това спасява животи. На мен ми се е случвало да помогна на колега. Виждам какво се случва пред болниците. По-добре да не се налага на никого да чака за кръв, затова е нужно да има резерви“.

Ивалина Недялкова – главен мърчандайзер

„Искам по този начин да помогна на хора в нужда. Дарявала съм 4-5 пъти на близки и приятели. Смятам, че така можем да спасяваме животи“.

Красимир Рангелов – зам.-ръководител на отдел "Бизнес мониторинг"

„Участвам в акцията, защото това е добра кауза. Положително е да се помага“.

Ясен Терзиев - шофьор

„Реших да се включа, защото това е една благородна кампания. Искам да спася нечий живот!“.

Десислав Тодоров – ИТ специалист, дирекция „Информационни технологии“

„Всеки път, когато мога да помогна – помагам. Досега съм дарявал доброволно кръв, като съм участвал в подобни акции“.

Димитър Иванов, зам.-директор „Поддръжка и експлоатация“

„Това е личен пример за децата. Участвал съм и друг път“.

Никола Никифоров – зам.-управител на супермаркет „Фантастико“ (Ф38)

„Знам, че много хора се нуждаят от кръв. Затова досега съм дарявал поне 10 пъти. Имал съм случаи на близки и приятели в нужда, но и съм участвал в подобни акции по кръводаряване, в които просто помагаш на непознат“.

Людмила Петкова – мърчандайзер в супермаркет „Фантастико“ (Ф21)

„Аз дарявам редовно. Идва ми отвътре да помагам, конкретен мотив нямам. Досега съм дарявала над 20 пъти. Дъщеря ми беше моторист и тя ме е провокирала да участвам многократно в такъв тип акции“.

Латин Ралчев – специалист „Поддръжка и експлоатация“

„Винаги е хубаво да направиш едно добро дело. Човек се чувства по-добре, когато е помогнал на непознат. От друга страна е и полезно от време на време да дариш кръв“.

Станислав Алексиев – шофьор, Логистичен център „Фантастико“

„Води ме добрата кауза. Досега съм дарявал кръв три пъти, за да помогна на роднини в нужда. Водещо е усещането да помагаш безвъзмездно на непознат“

Тодор Дюлгеров – зам.-ръководител „Информационни технологии“

„Редовен кръводарител съм. Участвам, както за доброто на хората, така и за прочистване на организма“.

Илиян Борисов – главен мърчандайзер

„Редовно дарявам. Помагам при нужда, а и е хубаво за самия организъм. Основното обаче е, че спасява животи. Знам колко е трудно, когато имаш човек в семейството в нужда и трябва да чакаш за кръводарител“.

Ангелина Михалкова – касиер-аранжор, супермаркет „Фантастико"(Ф12)

„Трябва да има много хора като нас, за да има много спасени хора“.

Благодарим на всички, които помагат за спасяването на човешки животи!

Още новини