„Фантастично лято“ за ученици във ФАНТАСТИКО — Фантастико
Loader
100%

„Фантастично лято“ за ученици във ФАНТАСТИКО

ФАНТАСТИКО дава старт на кандидатстването за тазгодишното издание на програмата „Фантастично лято“, насочена към ученици над 16-годишна възраст. Българската верига отново предоставя възможност за една вълнуваща и ползотворна ваканция за младежи, които искат да натрупат ценен опит в динамичната сфера на търговията с бързооборотни стоки.

Тийнейджърите ще бъдат посрещнати в супермаркетите от ментори и ще работят в подкрепящ екип. Ще се запознаят с основните професионални правила за сектора, ще придобият опит в работата с клиенти, ще участват в процеса на подредба и излагане на различни стоки и ще изградят първите си професионални умения.

Освен, че ще натрупат практически опит, младежите за първи път ще спечелят пари със собствен труд, а гъвкавото работно време (на 4 или 6 часов работен ден) ще им позволи да не пропускат летните емоции. Програмата дава възможност на учениците да работят на трудов договор, да получават мотивиращо възнаграждение, ваучери за храна, карта за спорт на преференциална цена, както и всички останали придобивки от социалния пакет, който компанията предлага за всеки в екипа.

„С голямо нетърпение очакваме новите участници в програмата ни „Фантастично лято“. Миналата година програмата предизвика голям интерес, включиха се 116 ученици, като, за наша радост, над 80 от тях останаха да работят в супермаркетите ни и след началото на учебната година. Това е така, защото младите хора откриха подкрепяща среда, създадоха нови приятелства, а гъвкавото работно време им дава възможност да съчетават успешно обучението си с първите кариерни стъпки“, каза Антоанета Методиева, директор „Екип, обучение и развитие“ във ФАНТАСТИКО ГРУП.

Вече почти година част от екипа на ФАНТАСТИКО са учениците Михаела Дошева и Янис Благоев. Двамата са участници във „Фантастично лято“ през миналата година, но продължават работа в супермаркетите и след края на програмата. „Да съчетаваш училище с работа има много плюсове. Научих се на дисциплина, както и да общувам с различни хора. За мен беше важно да разбера реално какво е да изкарваш сам парите си и че за крайния резултат са нужни много усилия“, споделя Михаела. Тя е продавач-консултант на сектор „Кафетерия“ в супермаркет ФАНТАСТИКО в SkyCity Mall.

През последната близо година ангажиментите в работата и уроците в клас успешно съчетава и 16-годишният Яни Благоев. В момента той е част от екипа на супермаркета в кв. „Драгалевци“. „Работата ми дава възможност да съм самостоятелен, да печеля собствени доходи, с които да разполагам в бъдеще. Освен това създавам важни професионални контакти, които могат да бъдат от полза за бъдещата ми кариера“, споделя младежът.

За да бъде лятото още по-незабравимо за учениците, те ще имат възможност да участват в специална томбола с атрактивни награди – 5 смартфона iPhone 14 и 5 смарт часовника Apple Watch Series 9. В томболата ще участва всеки тийнейджър, работил в компанията минимум 2 месеца без прекъсване в периода от 26 април до 15 септември тази година.

„С тези от тях, които завършват средното си образование, заедно ще празнуваме абитуриентския им бал, като ще им подарим едно наистина фантастично парти с много изненади и добро настроение. Тази година ще зарадваме 27 зрелостници. Разбира се, ще подкрепим и всеки, чийто следващ етап на развитие ще е университетът чрез програмата ни „Фантастичен семестър“, която подкрепя финансово студентите в компанията“, допълни още Антоанета Методиева.   

Още новини