Facebook Pixel
Loader
100%

ФАНТАСТИКО ГРУП започва дългосрочна кампания с грижа към женското здраве

ФАНТАСТИКО ГРУП започва дългосрочна кампания с грижа към женското здраве в партньорство с фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“. Компанията ще подкрепя дейностите на фондацията в помощ на жени с рак на гърдата в България и на техните близки в рамките на инициативата „Сгрижа към теб“. Тя ще стартира с профилактични прегледи за рак на гърдата за над 1000 жени, работещи във ФАНТАСТИКО ГРУП. Прегледите ще бъдат извършени от фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ и ще се финансират от ФАНТАСТИКО ГРУП.

Ракът на гърдата е най-широко разпространеното онкологично заболяване при жените. Всяка година над 2 000 000 жени по света чуват диагнозата, а у нас се разболяват над 4000. Заради разпространението на COVID-19, през 2020 година бяха отложени хиляди профилактични прегледи, а късно поставената диагноза намалява шансовете за успешно лечение при онкологичните заболявания. Ето защо, успоредно с мерките срещу разпространението на COVID-19, ФАНТАСТИКО ГРУП инциира мащабна кампания за профилактични мамологични прегледи за всички дами в екипа си.

„През последната една година всички се опитваме да живеем в новата реалност, но ракът си е все същият. Той не спазва дистанция, затова моля Ви, не отлагайте профилактичния си преглед“, заяви Нана Гладуиш.

ФАНТАСТИКО ГРУП поема ангажимент да осигурява безплатни мамологични прегледи за жените в екипа си всяка година, заяви вицепрезидентът Валентина Божева: „Грижата за здравето не може и не бива да е еднократен акт. С инициативата „С грижа към теб“ ще надградим усилията, полагани вече три десетилетия, за това екипът на ФАНТАСТИКО ГРУП да работи в здравословна и безопасна среда. През изминалата година, предприехме редица мерки срещу разпространението на COVID-19 във всички наши обекти. Компанията осигурява допълнително здравно осигуряване, оказваме персонална подкрепа към служители със здравословни проблеми. Виждаме рискове заради забавената профилактика във време на пандемия. Благодарим на фондация „Нана Гладуиш – една от 8“ за подкрепата и готовността да споделят своя личен опит и експертиза. Тази инициатива е началото на нашето партньорство. Ще подкрепим дейността на организацията, защото знаем, че днес почти всеки има близък, който се е сблъсквал с рака на гърдата“.

Още новини