1 500 000 послания: „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“ — Фантастико
Loader
100%

1 500 000 послания: „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“

1 500 000 послания: „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“
01.10.2021

1 500 000 послания: „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“

През октомври - световният месец за борба с рака на гърдата, фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“ и ФАНТАСТИКО призовават „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“. Кампанията цели да привлече общественото внимание към превенцията на рака на гърдата в момент, когато хиляди профилактични прегледи бяха отложени и дори забравени заради пандемията от COVID-19.

В рамките на инициативата над 1 500 000 послания с призив за грижа към женското здраве ще достигнат до българските домове заедно с покупките им  чрез слогана на кампанията върху торбичките за пазаруване във ФАНТАСТИКО. Компанията ще дари 0.05лв. от всяка закупена торбичка в периода 01.10 –31.10.2021г. в подкрепа на дейността на фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“. Средствата ще бъдат използвани за провеждането на профилактични прегледи за рак на гърдата в различни градове на страната, както и за информационна и практическа подкрепа на жени с тази диагноза.

„Прегледай се. Погрижи се за себе си!“ е най-важното послание от всички послания, които сме отправяли. Жените продължават да неглижират прегледите при мамолог, а един преглед може да спаси живот“, заяви Нана Гладуиш. Певицата Поли Генова също подкрепя кампанията: “За мен това е лична кауза с огромно значение. Превенцията и информираността на жените отностно диагнозата рак на гърдата е от първостепенна важност и всяка помощ е невероятно ценна!”.

Стартът на инициативата ще бъде даден на 1 октомври в супермаркет ФАНТАСТИКО на бул. „Г. М. Димитров“ в София. Розовият кемпер на „Една от 8“ ще бъде пред супермаркета от 11.00ч. до 20.00ч., а екипът на фондацията ще се срещне с всеки, който има нужда от информация за симптомите на най-разпространеното онкологично заболяване при жените и профилактиката му. „Всеки, който иска да поговори с нас, да разбере нещо повече за диагнозата, за това как нашата фондация работи и с какво и как помагаме, е добре дошъл. Мъжете също ги очакваме, защото всеки мъж има майка, в повечето случаи съпруга, сестра, дъщеря, близка“, казва основателят на „Една от 8“ Нана Гладуиш.

Кампанията „Погрижи се за себе си. Прегледай се!“ е продължение на партньорството на фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ и ФАНТАСТИКО, което започна през март 2021г. Над 1000 жени, работещи във веригата, се възползваха от безплатни профилактични прегледи, организирани и проведени от Фондацията. С подкрепата на компанията профилактични прегледи бяха проведени и в няколко градове в страната.


Още добри дела