148 062 лв. дариха клиентите на Фантастико в подкрепа на каузата ОЛЕ МАЛЕ — Фантастико
Loader
100%

148 062 лв. дариха клиентите на Фантастико в подкрепа на каузата ОЛЕ МАЛЕ

148 062 лв. дариха клиентите на Фантастико в подкрепа на каузата ОЛЕ МАЛЕ
07.01.2021

148 062 лв. дариха клиентите на Фантастико в подкрепа на каузата ОЛЕ МАЛЕ

148 062 лв. дариха клиентите на ФАНТАСТИКО в рамките на втората съвместна кампания на търговската верига и фондация "Майко Мила" в подкрепа на създаденото от фондацията социално предприятие „Оле Мале“. Неговата кауза е да помага на майки на деца с увреждания да работят и да се издържат сами. Благодарение на кампанията ще бъде дадена възможност на повече майки да се включат в проекта „Оле Мале“, ще бъдат осигурени обучения за тях, ще се инвестира в материали, които да направят ръчно изработваните продукти още по-красиви и желани. Всяка година социалното предприятие произвежда коледни играчки, мартеници, детски играчки, корпоративни подаръци и др. Организацията си поставя за цел да осигури целогодишна работа на майките, които са част от нея, за да бъдат спокойни и уверени, че могат да се грижат за децата си.

„Изключително благодарни сме както на Фантастико, така и на всеки, отделил средства за подкрепа на социалното ни предприятие. За нас събраната сума означава много повече от просто пари - тя е шанс организацията ни да продължи и да разшири дейността си, осигурявайки работа на повече майки на деца с увреждания“, заяви Елисавета Белобрадова – една от създателките на проекта „Оле Мале“. 

Втората съвместна кампания на ФАНТАСТИКО и фондация „Майко Мила“ се проведе в периода 10.12.2020. - 06.01.2021г. Клиентите на веригата имаха възможност да подкрепят каузата с дарения от 1лв. или по-голяма сума, като всяко дарение се изписваше на отделен ред в касовата бележка.

„Благодарим на клиентите на ФАНТАСТИКО за това, че повярваха в тази кауза, защото няма нищо по-важно от това всяко дете да расте в спокойна семейна среда, в която родителите успяват уверено да се справят с отглеждането на децата си. Благодарим на създателите на проекта „Оле Мале“ и подкрепата, която оказват на майки на деца със специални потребности. Голямата подкрепа за кампанията ни кара да вярваме, че доброто съществува и въпреки трудностите през отминалата година, то е движещата сила в нашето общество“, убедена е Мирослава Георгиева, директор „Маркетинг и реклама“ във ФАНТАСТИКО ГРУП.

Първата съвместна камапания на ФАНТАСТИКО и „Оле Мале“ беше проведена през пролетта на 2019г. Част от средствата, събрани тогава, са използвани за офиса и логистичната база на инициативата. Направен е ремонт на сграда, предоставена от Столичната община за развитие на дейността на организацията, осигурени са част от мебелите. Още информация за дейността на „Майко Мила“ и за каузата „Оле Мале“ можете да откриете тук: https://www.olemale.bg/, https://www.maikomila.bg/


Още добри дела