Фантастико и SOS - „Никое дете не трябва да расте само“ — Фантастико
Loader
100%

Фантастико и SOS - „Никое дете не трябва да расте само“

Търговска верига Фантастико и Сдружение SOS Детски селища България си подават ръка, за да гарантират качествена семейна грижа и образование за децата от приемните семейства на Сдружението. Фантастико избра да подкрепи SOS каузата, защото вярва че „Никое дете не трябва да расте само“. Така ще се казва и кампанията, в рамките на която всички клиенти на Фантастико могат да помогнат.

Кампанията стартира на 14 март и ще продължи до 30 юни, като ще обхване цялата търговска верига „Фантастико“, под чиято марка развиват дейност 41 супермаркета на територията на София, Кюстендил и Елин Пелин. В периода на кампанията клиентите на Фантастико ще имат възможност да направят дарение в размер на 1 (един) лев в подкрепа на SOS каузата при плащане на закупените от тях стоки на касите на супермаркетите. Дарената сума ще бъде удържана заедно с цената на закупените от клиентите стоки. Дарението ще бъде отразено с отделна позиция в касовия бон, издаван на касите на Фантастико.

От своя страна от компанията обещаха да удвоят дарената сума. Търговската верига ще дари сума, равностойна на даренията от нейните клиенти.

Събраните средства ще постъпват по сметка на SOS Детски селища България и ще бъдат изразходвани за предоставянето на качествена семейна грижа и образование за децата от 42 приемни семейства на Сдружението в София, Перник и SOS Детско селище Трявна.

„Радваме се, че имаме нов партньор в лицето на Фантастико и предварително благодарим на всички техни клиенти, които ще дарят в подкрепа на SOS каузата, защото така даваме шанс на повече деца да растат в семейство“, споделя Пламен Стоянов, Национален изпълнителен директор на SOS Детски селища България.

Търговска верига „ФАНТАСТИКО“ е българска семейна компания. Ние знаем колко ценно е семейството и каква роля заема в живота на всяко дете – то е неговият свят. Приветстваме кампанията и се радваме, че можем да предоставим възможността тя да се осъществи в нашите супермаркети. Вярваме, че клиентите ни ще се отзоват на призива за подкрепа, за което предварително им благодарим. „ФАНТАСТИКО“ ще подкрепи SOS Детски селища като удвои сумата, събрана в хода на Кампанията от клиентите-дарители –обяви Владимир Николов, управител на компанията.

 

За SOS Детски селища България:

Сдружение SOS Детски селища България е първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск. За първи път след демократичните промени Сдружението предоставя алтернатива на институционалната грижа за деца – грижа в SOS семейство. Сдружение SOS Детски селища България е част от голямото международно семейство SOS Children’s Villages International, което се грижи за близо 2 500 000 деца в 135 страни по света.

За 27 години, Сдружението е помогнало на 525 деца да получат семейна грижа и подкрепа и е съдействало на над 234 младежи да получат образование и да си намерят работа. Чрез програмите за подкрепа на семейството до момента са били подкрепени 5 278 деца в семействата си – това е една от най-ефективните програми на организацията, която помага на семейства в риск да останат заедно и да не изоставят децата си.

www.sosbg.org

https://www.facebook.com/sosbg.org/


Още добри дела