Facebook Pixel
Loader
100%

ФАНТАСТИКО и УНИЦЕФ с втора съвместна кампания

ФАНТАСТИКО и УНИЦЕФ с втора съвместна кампания
02.12.2021

ФАНТАСТИКО и УНИЦЕФ с втора съвместна кампания

В навечерието на Международния ден на хората с увреждания ФАНТАСТИКО, заедно със своите клиенти и служители, отново застава зад каузата на УНИЦЕФ за достъпно и качествено образование за децата със специални потребности.

Кампанията „Образование за всяко дете“ стартира на 2 декември 2021г. и ще продължи до 5 януари 2022г., като ще обхване всички 45 супермаркета ФАНТАСТИКО. В периода на кампанията клиентите на веригата ще имат възможност да направят дарение в размер на 1 (един) лев или по-голяма сума на касите при заплащане на закупените стоки. Дарението ще бъде отразено с отделна позиция в касовия бон. Ако някой посетител желае само да дари сума за каузата, също може да го направи на каса без да пазарува в магазина, като срещу дарената сума ще получи касов бон.

Със събраните средства УНИЦЕФ, заедно със свои партньори, ще доразвие и надгради първата приобщаваща дигитална образователна платформа в страната „Подкрепи ме“, чието създаване започна през 2020 г. Децата със специални образователни потребности (СОП) в системата на предучилищното и училищното образование са над 26 000. Всички те се нуждаят от персонализирано обучение, съобразено със специфичните им потребности, както и от подходяща и добре планирана подкрепа за личностното им развитие. Платформата предоставя безплатни образователни и терапевтични ресурси в подкрепа на децата, като в същото време осигурява пространство на специалистите в сътрудничество с учителите и родителите, да планират и реализират работата с всяко дете на базата на индивидуален и диференциран подход. Тя разширява възможностите на децата със СОП за допълнителна подкрепа в цялата страна, особено в условия на пандемия. Платформата е интегрирана в цялостната база с ресурси на Министерство на образованието и науката.

„Щастливи сме, че за втора поредна година ФАНТАСТИКО, заедно със своите клиенти и служители, застава зад каузата на УНИЦЕФ за достъпно и качествено образование за децата със специални потребности. Всяко дете има право да учи и да се развива, но много често най-уязвимите от тях са изправени пред трудни за преодоляване препятствия в реализирането на правата си.“, заяви Кристина де Бройн, представител на УНИЦЕФ в България.

„Благодарим на УНИЦЕФ за усилията и професионалната работа при създаването и доразвиването на платформата „Подкрепи ме“. Образованието е ценност, която трябва да отстояваме с всички сили и за всяко дете. Щастливи сме, че отново обединяваме усилия за тази кауза. Вярваме, че нашите кленти също ще я подкрепят, за което сме признателни.“, заяви от името на ФАНТАСТИКО изпълнителният директор на компанията Светослав Гаврилов.


Още добри дела