Facebook Pixel
Loader
100%

ФАНТАСТИКО подкрепя талантливи деца със специални потребности

ФАНТАСТИКО подкрепя талантливи деца със специални потребности
11.05.2021

ФАНТАСТИКО подкрепя талантливи деца със специални потребности

Търговска верига ФАНТАСТИКО е част от мисията на „Федерация адаптирана физическа активност Балкани и Черноморска област“(ФАФА), която работи с деца със специални потребности. Компанията реализира силно належащ ремонт в социалния център на организацията в столичния квартал „Орландовци“. В сградата децата и младежите получават допълнително обучение, срещат се с психолог и провеждат арт терапии. По време на ограниченията на тези занимания заради пандемията, бяха основно ремонтирани залата за арт терапия, едното крило на коридора, укрепена е стена в критично състояние, създадени са нови санитарни възли за момчета и момичета.

„Нямаше как да се справим сами, защото това е една сериозна инвестиция. Благодаря на нашите партньори от ФАНТАСТИКО, както и на всички други фирми, които са ни подкрепяли и на хората, които са правили лични дарения в името на това да продължаваме да работим с децата, за да имат те нови постижения и да са щастливи. Ние сме първата българска организация, която получи покана за участие в международните игри в Чехия за деца и младежи със специални потребности. Още в първата година, когато бяхме поканени, се представихме отлично, като донесохме общо 9 медала. След това те се умножиха. Този успех се дължи не само на спортните тренировки, но и на допълнителната подкрепа, която децата получават в социалния център“, заяви Слав Петков – председател на Федерацията.

Партньорството на ФАНТАСТИКО с ФАФА не започва с този проект. През годините компанията е подкрепяла по различен начин федерацията. ФАНТАСТИКО подаде ръка на сладкарница „Малката къщичка“, в която децата и младежите се учат на трудова дейност, подкрепяни от техните родители, треньора си и преподавателите си. Компанията осигури торти за клиентите на сладкарницата, а през лятото на миналата година беше реализирано и училище за готвачи.

„Това, което Слав и екипът му правят за децата и младежите, е наистина впечатляващо. Щастливи сме, че и ние можем да сме част от тяхната приказка, в която децата с ментални проблеми получават подкрепа, а треньорът им е човекът с най-силна вяра във възможностите им. Сигурни сме, че им предстоят още много спортни успехи и приятни мигове в тяхната „Малка къщичка“, заяви Диана Йорданова от ФАНТАСТИКО.


Още добри дела