Facebook Pixel
Loader
100%

Камерна сцена обновена с помощта на Фантастико

КАМЕРНА СЦЕНА ПОСРЕЩА ЗРИТЕЛИТЕ С ОБНОВЕН ИНТЕРИОР

 

С обновен интериор посреща зрителите си втората по големина сцена в Народния театър „Иван Вазов” – Камерна сцена. Това стана възможно благодарение на дарение от Търговска верига „Фантастико”, която подкрепи финансово частичния ремонт. В знак на благодарност, театърът постави на двата входа на сцената информационни табели с логото на компанията.

Всички 135 седящи места в залата са с обновена тапицерия и стабилно закрепване, което осигурява максимален комфорт на зрителите по време на представление. За последно столовете в салона бяха подменени през 2009 г.

Камерната сцена на Народния театър е създадена през 1976 г., когато е последната голяма реконструкция на Народния театър. Понастоящем салонът, който е единственият с амфитеатрална форма, има максимум 135 места. Броят им може да варира надолу в зависимост от сценографията на отделните спектакли. През този сезон на Камерна сцена на Народния театър се играят 21 заглавия, сред които зрителските хитове „Когато гръм удари“, „Лисичета“, „Богът на касапницата“, „Любовникът“, „Дивата патица“, „Моята скъпа лейди“ и най-новото – „Приятна жена в лоша компания“.

„Народен театър "Иван Вазов" е национален културен институт в областта на театралното изкуство. Това емблематично място развива изкуството в страната ни и е неразделна част от пътя и интелектуалното обогатяване на всеки българин, живущ или посещаващ столицата. За нас като българска компания е изключително важно да подкрепяме културата и пазим културното ни наследство. Това е и причината да вземем решение за това дарение”, коментира Валери Николов, собственик на Търговска верига „Фантастико”.

„Компанията има стратегическо мислене, касаещо идентичността на България. Има мисия за България, което е и мисия за опазване на националната сигурност на нашата държава. Благодарим на Търговска верига „Фантастико“. Надяваме се на дългосрочно сътрудничество“, заяви от своя страна Мариус Донкин, директор на Народен театър „Иван Вазов“.


Още добри дела