Клиентите на ФАНТАСТИКО дариха 170 476 лв. в подкрепа на децата с увреждания — Фантастико
Loader
100%

Клиентите на ФАНТАСТИКО дариха 170 476 лв. в подкрепа на децата с увреждания

Клиентите на ФАНТАСТИКО дариха 170 476 лв. в подкрепа на децата с увреждания
16.10.2020

Клиентите на ФАНТАСТИКО дариха 170 476 лв. в подкрепа на децата с увреждания

16 октомври 2020 г., София: 170 476 лева бяха дарени в подкрепа на кампанията „Образование за всяко дете“ от клиентите на всички 43 супермаркета ФАНТАСТИКО в периода 10 септември - 14 октомври 2020 г. Много важна роля за големия успех на кампанията имат и над 700-те касиери в супермаркетите, които бяха посланиците на общата кауза на УНИЦЕФ и ФАНТАСТИКО за по-достъпно и пълноценно образование за децата със специални потребности. От тяхно име благодарствен сертификат прие Малина Томова - касиерът успял да вдъхнови най-много клиенти да помогнат с дарение.

Със събраните средства УНИЦЕФ, в партньорство с Министерството на образованието и науката, ще създаде първата приобщаваща дигитална образователна платформа в страната, която ще предоставя адаптирани образователни ресурси за специфичните нужди на всяко дете и ще обедини под един виртуален покрив специалисти (ресурсни учители, психолози, логопеди), преподаватели, родители и деца.

Изграждането на платформата ще стане на  няколко етапа, като амбицията на УНИЦЕФ е тя да заработи до края на 2020 г. В първите 30 месеца ще бъдат подкрепени 3300 деца с увреждания, 500 специалисти и минимум 200 родители. Целта на платформата е да предостави дългосрочна и устойчива подкрепа, която с времето да обхване по-голямата част от децата с увреждания в страната.

„Щастливи сме, че ФАНТАСТИКО, заедно със своите клиенти и служители, е част от семейството корпоративни партньори на УНИЦЕФ в България. В УНИЦЕФ вярваме, че всяко дете трябва да учи и да се развива. Благодарим ви, че сте с нас!“, заяви д-р Джейн Муита, представител на Детския фонд на ООН в България.

„Вярваме, че чрез кампанията с УНИЦЕФ ще направим образованието за децата със специални потребности по-достъпно, а работата на специалистите ще бъде още по-ефективна. Огромно благодаря на нашите колеги в супермаркетите, които проведоха кампанията, както и на нашите клиенти, които припознаха и подкрепиха тази кауза. Пожелаваме успех на УНИЦЕФ в създаването на първата приобщаваща дигитална образователна платформа и им благодарим за възможността да сме част от този стойностен проект!“, заяви Светослав Гаврилов, изпълнителен директор на търговска верига ФАНТАСТИКО.

 

За УНИЦЕФ

УНИЦЕФ работи в 190 страни и територии. Спасяваме живота на децата. Отстояваме техните права. Помагаме им да реализират потенциала си. И никога не се предаваме. Защото сме УНИЦЕФ – за всяко дете!

 

За Търговска верига ФАНТАСТИКО

Търговска верига ФАНТАСТИКО е българска семейна компания, основана през 1991 г. Компанията управлява 43 супермаркета и е работодател на над 3000 служители.  Благодарение на модерната си визия, качеството на стоки и услуги, богатия асортимент и доброто обслужване, веригата е сред водещите компании за продажба на бързооборотни стоки.


Още добри дела