Facebook Pixel
Loader
100%

 Kлиентите нa търговска верига Фантастико дариха  173 525 лева на SOS Детски селища България

 Kлиентите нa търговска верига Фантастико дариха

 173 525 лева на SOS Детски селища България

 

Приключи Коледната кампания „Тя мечтае да остане в своето семейство. Ти можеш да сбъднеш мечтата й!“, инициирана от Търговска верига Фантастико и Сдружение SOS Детски селища България. Инициативата стартира на 28 ноември 2019 г. и обхвана цялата търговска верига „Фантастико“, под чиято марка развиват дейност 42 супермаркета на територията на София, Кюстендил и Елин Пелин. В периода на кампанията клиентите на Фантастико имаха възможност да направят дарение в размер на 1 (един) лев в подкрепа на SOS каузата при плащане на закупените от тях стоки на касите на супермаркетите.

Събраните средства са 173 525 лв. и ще бъдат изразходвани за предоставянето на качествена грижа за децата от SOS приемните семейства на Сдружението в София, Перник, Брезник, Велико Търново, Габрово и Трявна, както и за децата, които са в риск да загубят закрилата на своите родители.

Благодарим от все сърце за  невероятното дарение  от многобройните  клиенти на ТВ Фантастико. Благодарим  за съпричастността към каузата, на която вече 30 година посвещаваме усилията си, за да може всяко дете да расте в семейство. Благодарение на нашите партньори и дарители даваме шанс на семействата в риск да останат заедно и родителите да се грижат за децата си – даваме шанс на децата да растат в собствените си семейства“, сподели Валерия Георгиева, Национален изпълнителен директор на SOS Детски селища България.

Много сме радостни и благодарни на нашите клиенти за подкрепата и съпричастността към каузата на SOS детски селища. Това беше една изключително силна кампания и  ние се гордеем с това, че посрещаме  в обектите си хора, готови да помогнат и подкрепят децата в нужда."- заяви Валери Николов, управител и собственик на ТВ Фантастико.

 

За SOS Детски селища България:

Сдружение SOS Детски селища България е първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск. За първи път след демократичните промени Сдружението предоставя алтернатива на институционалната грижа за деца – грижа в SOS семейство. Сдружение SOS Детски селища България е част от голямото международно семейство SOS Children’s Villages International, което се грижи за близо 2 500 000 деца в 135 страни по света.

Тази година Сдружението отбелязва 30 години от съществуването си в България и в момента се грижи за над 800 деца, младежи и техните семейства:

Децата в SOS приемните семейства в София, Перник, Брезник, Велико Търново, Габрово и Трявна
Младежите от SOS младежките домове в София и Велико Търново
Младежите, които Сдружението подкрепя чрез Програмата ни „Начало на самостоятелен живот“
Децата, които са в риск да загубят грижата на своите семейства и които Сдружението подкрепя чрез SOS центровете за обществена подкрепа в София, Перник, Велико Търново и Габрово
 

www.sosbg.org

https://www.facebook.com/sosbg.org/


Още добри дела