Facebook Pixel
Loader
100%

Майсторски класове на Райна Кабаиванска в Нов български университет

Майсторски класове на Райна Кабаиванска в Нов български университет
28.10.2019

Майсторски класове на Райна Кабаиванска в Нов български университет

РАЙНА КАБАИВАНСКА ПРИСЪДИ СТИПЕНДИИТЕ НА УЧАСТНИЦИТЕ В СВОЯ XIX МЕЖДУНАРОДЕН МАЙСТОРСКИ КЛАС, ОРГАНИЗИРАН ОТ НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ

Грандиозен заключителен Галаконцерт се състоя в Софийската опера и балет на 29 септември.

В галаконцерта взеха участие единадесет изпълнители от България, Италия, Венецуела, Франция и Южна Корея с оркестъра на Софийската опера и балет под диригентството на Маестро Найден Тодоров. Публиката аплодира бурно изпълненията на младите оперни певци. В програмата бяха включени арии ансамбли от произведения на Белини, Бородин, Верди, Масне, Моцарт, Пучини и Росини.

На финала на концерта Райна Кабаиванска присъди стипендиите за 2019/2020 г. от своя дарителски фонд в Нов български университет. „Тази година имаме много талантливи деца, затова решихме да дадем стипендии на всички.“ обяви тя от сцената, а публиката избухна в аплодисменти. Пълни стипендии за едногодишно обучение в Института „Веки-Тонели“, Модена (Италия) с подкрепата на търговска верига „Фантастико“, получиха Александрина Михайлова и Джузепе Инфантино. Частични стипендии, отново за обучение в Италия, с подкрепата на „Фантастико“  бяха присъдени на Даниел Ким и Рейналдо Дроз. 

 „Ние зависим от публиката. Благодаря за вашата любов!“ – с тези думи се обърна Райна Кабаиванска към препълнената зала и изказа благодарността си към Нов български университет, неговия изпълнителен директор д-р Георги Текев и партньорите на стипендиантския й фонд, сред които е и Търговска верига "Фантастико".

Снимка: Иван-Александър Кютев


Още добри дела